4 yaşında tanıştığı kemik erimesi hastalığı ile pençeleşen Tuğba Yetkin’in ilaçları yurtdışında bulunduğu için Sosyal Güvenlik Kurumu bu ilacın masrafını karşılayamıyor.

Gölcük Depreminde enkaz altında kalan ve yaklaşık 10 Yıldır omuriliğinde meydana gelen kayma ile uğraşan ağabeyi Tuncay Yetkin”Benim de ameliyat olmam gerekiyor.Ama ben önemli değilim.Kardeşim kurtulsun yeter.Ben onun için ölmeye hazırım.”diye konuştu.
 
Kardeşinin 1,5 yaşında iken ateşli havale geçirerek bu duruma geldiğini belirten Yetkin” Kardeşim ateşlendiğinden beri bu şekilde. 3 ayda bir olması gereken iğnesi var. Ama o ilaç maalesef Türkiye’de yok. Yeşil Kart ise o ilacın masrafını karşılamıyor. 1750 liralık ilacın yurtdışından gelmesi benim gibi biri için imkansız. Adapazarlı bir hayırsever şimdiye kadar EC-90 isimli ilacı iki defa getirtti. Ancak kardeşim şimdi yine ilaçsız kaldı. Tek temennim kardeşime yardımcı olacak birilerini bulmak” dedi.
 
Omuriliğinde kayma olduğu için iş bulmakta güçlük çektiğini de belirten Tuncay Yetkin, “Bir tekstil atölyesinde çalışıyordum. Ama beni işten çıkartıp, yerime birini aldılar.Bende Yozgat’a Salep toplamak için geldim.Genelde mevsimlik işlere gidiyorum. Ben hiç önemli değilim. Önemli olan kardeşimin durumu, iyi olması, yaşama tutunması. Hayatı 8 yaşına kadar yurtdışından gelecek olan ilaçlara bağlı. Yardıma ihtiyacımız var. Hayırsever vatandaşlardan kardeşime sahip çıkmalarını istiyorum. Kardeşimin hayatı sizlerin ellerinde dedi.