Cizre’de Meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 17 yaşındaki İbrahim Nayır için Belediye ekipleri tarafından mezar kazılan bölgede elbiseleri ve ayakkabısı ile Battaniyeye Sarılı bir ceset bulundu. Cesedin üzerinde bölgede ‘leşkeri’ olarak bilinen elbise ve Mekap ayakkabı olduğu iddia edildi durumu fark eden belediye ekipleri kazıları durdurarak durumu savcılığa bildirdi.
 


Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki İbrahim Nayır isimli yurttaşın defnedilmesi için belediye ekipleri tarafından kazılan mezarda battaniyeye sarılı başka bir cenaze çıktı.Cizre Asri Mezarlığı'nda çalışan mezar ekipleri mezarı kazdıkları sırada battaniyeye sarılı, üzerinde bölgede “Leşkeri” adı verilen kıyafetler içinde ayağında mekap ayakkabı bulunan bir cenaze tespit edildi. Cenazeden geriye sadece kemiklerin kalırken, üstündeki elbisenin ve ayakkabının sağlam kaldığı görüldü. Battaniye içerisinde ayrıca, bir poşet içerisinde tıbbi eldivenler bulunması dikkat çekti. Belediye görevlilerin cenazeyi görmesinden sonra durumu ilk önce Belediye Eş Başkanlarına bildirdi ardında Cumhuriyet Savcılığına bilgi verildi. Bunun üzerine eş başkanlar ve beraberinde gelen onlarca kişi mezarlığı inceledi. Cesedin görülmesinden sonra olay yerine sevk edilen polisler mezar etrafında güvenlik şeridi çekip mezarlık etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Akabinde İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kara ve emniyet yetkilileri de mezarlığa gelip incelemelerde bulundu. Öte yandan ceset üzerindeki ve mezar etrafındaki incelemelerin Cumhuriyet Savcılığı tarafından yarın yapılacağı belirtildi.


 Trafik kazasında hayatını kaybeden İbrahim Nayır’ın cenazesi ise kazılan yerin 5 metre ilerisinde kazılan başka bir mezar yerine dualar eşliğinde defnedildi.