Sokak ortasındaki mezar görenleri şaşırtıyor

Pulur Mahallesi Morali Baba Caddesi üzerinde yaklaşık bir yıl önce belediye ekipleri yeni yapılan binalar nedeniyle bozulan yolda asfalt çalışması yaptı. Asfalt çalışması sırasında ekipler toprağın altından insan kemiklerinin çıktığını fark etti. Durumun bildirilmesinin ardından polis ekipleri olay yerinden inceleme yaparken, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Mezar yerinde yapılan incelemenin ardından kemikler tekrar toprağa gömülerek asfalt çalışmasının ardından mezar kaldırım taşlarıyla çevrilerek koruma altına alınmaya çalıştı. Sürekli deforme olan mezarın üzerinden otlar biterken sokak ortasında kalan mezarı gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu yaptığı açıklamada, “Buradan biz geçen sene mezar çıkardık kemikler vardı kemikler ile ilgili belediyemize müracaat ettiğimizde burayı çevirttirdik. İncelenip burası kalkacaktı yatır varsa tescillenip mezar yapılacaktı. Yeni gelen belediye yönetime söyledik mahallemizde böyle bir yer bulundu burada mezar olduğunu mahallede eski yaşayanlar söylüyor. Hubiyar Baba olduğunu söylediler. Belediye konuyla ilgilenmedi gittim Vakıflar ile görüştüm dilekçe yazdım ve şu anda Anıtlar Kurulu’nda toplantıya çıkardım inşallah Müzeler Müdürlüğü’ne yazı yazıldı. Burada inşallah kazı yapılacak ya burası taşınacak, ya da burası mezar olarak tescillenecek" dedi.

Mezarın bulunduğu yerden insan kemiklerinin çıktığı söyleyen Bekçioğlu, “Burada oturan vatandaşlar şaşırıyor vatandaş buranın ya yapılmasını ya kaldırılmasını istiyor. Biz kendimiz burayı yapacak olsak suçlu duruma düşeriz. Çünkü burada insanlar kemikleri var ben gözüm ile gördüm buraya asfalt çekerken çıktı. Buradaki halk herkes sıkıntıda biz defalarca söyledik ama kimse ilgilenmedi” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ ÇARPILIRIZ DİYE KORKUYOR
 Mahalle sakinlerinin mezardan korktuğunu belirten Bekçioğlu, “Mahalle sakinleri burada bir mübarek varsa çarpılırız diye korkuyor. Burada bir mübarek değil de öldürüp de gömmüş de olabilirler. Kemikler var gelip incelenmesi lazım polis inceledi burada bazı insanların ifadesini aldı, benim ifademi aldı, belediye işçilerinin burada kazı yapanların ifadesini aldı. Burası daha önce bahçe içerisindeydi burada yol yoktu. İncelendi şuanda bir şey çıkmadı bekliyoruz. Müzeler Müdürlüğü ile burayı eşeceğiz. Eştikten sonra bakılacak eğer mezar taşı falan çıkarsa tescillenecek eğer çıkmazsa burayı taşıyacağız" ifadelerini kullandı