Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Tokat, Amasya, Yozgat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Giresun'un iç kesimleri ile Sivas'ın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Tokat, Amasya, Yozgat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Giresun'un iç kesimleri ile Sivas'ın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Tokat, Amasya, Yozgat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Giresun'un iç kesimleri ile Sivas'ın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.


Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğusu ile öğle saatlerinden sonra il genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 24

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

İzmir: Parçalı bulutlu 28

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 20

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28