Haber görseli

İstanbul ve çevresi için bu geceden itibaren "toz taşınımı" beklendiği belirtildi. 

İşte 5 Günlük Hava Tahmini

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul ve çevresinde, bu gece ve yarın, Kuzey Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiği kaydedilerek, görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Açıklamada, saat 22.00'de başlaması beklenen toz taşınımının yarın aynı saatlere kadar devam edeceği belirtilerek, ulaşımda aksamalar meydana gelebileceği uyarısı yapıldı.

İstanbul'un dışında, bu gece ve yarın Ege ve Batı Akdeniz'de, Kuzey Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiği bildirildi.

Sağanak uyarısı

Bu arada, İstanbul'un akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girmesi ve yağışların salı gününe kadar devam etmesinin beklendiği bildirildi. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nin batı kesimlerinde öğlen başlayan ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, akşam İstanbul'a ulaşması bekleniyor. Avrupa Yakası'nda başlayacak sağanağın, gece tüm kenti etkisi altına alması ve aralıklarla salı gününe kadar kadar devam etmesi öngörülüyor. 

Yağışların "bahar yağışı" şeklinde olmasından dolayı sıcaklıklarda herhangi bir düşüş olmayacağı ve sıcaklıkların, mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Buna göre hava sıcaklığının, yarın yer yer kuvvetli yağışlı 9-15, cumartesi parçalı bulutlu ve aralıklı sağanak şeklinde 9-13, pazar parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak 8-13 derece, pazartesi de öğle saatlerine kadar aralıklı hafif sağanak 7-14 derece olması bekleniyor.