Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ın öldüren caninin, Kars nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Aykut Balk olduğu açıklandı.
 Kars'ta kaybolduktan 1 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan ve tecavüze uğradığı anlaşılan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katili yakalandı. Suçunu itiraf eden cani, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a sevk edilen Aykut Balk'ın fotoğrafları ortaya çıktı.



VALİ AÇIKLADI: TANIŞIYORLAR


Kars'ta öldürülen Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Suçunu itiraf eden şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kars Valisi Eyüp Tepe, güvenlik nedeniyle şahsın Erzurum'a gönderildiğini belirtti.

Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının  isminin Aykut Bal (23) olduğunu ve zanlının "hırsızlık ve kız kaçırmadan"  sabıkasının bulunduğunu bildirdi.
Kars Valisi Eyüp Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının  yakalanmasına ilişkin, "Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar.  Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok" dedi.

2 SAAT 40 DAKİKA

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın verdiği bilgiye göre, telefon ve otomobil satışı nedeniyle babası Yolcu Aydın’la ticari ilişkisi olan bir kişi olan Aykut Bal, Mert’le de işyerinde tanıştı. Mert’i kaçırdığı gün olan 6 Nisan Pazar günü olay yerine götüren Aykut Bal, saat 14.10 ile 16.30 sıralarında cinayeti işledi. Kentte bulunan 25 mobese ve 20 güvenlik kamerası tek tek incelenerek sonuca ulaşıldı. Dün saat 20.00 sıralarında oto alım satımı yapan Aykut Bal yakalandığını ve saat 03.00’de tutuklandı.

Çakmak, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanmasına ilişkin, "Digor pazarında karşılaşıyorlar. Mert, evine bırakılmasını istiyor. Çocuğu aldıktan sonra olayın olduğu yere götürüyor. 2 saat 40 dakikada olay bitiyor. Zanlı sonra Erzurum'a kaçıyor" dedi.



HABER YAKINLARINI SEVİNDİRDİ

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanması haberini, yakınları sevinçle karşıladı.


Mert'in yakınlarından Burhan Alibeyoğlu duygularını şu cümlelerle ifade etti: “Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Benim Mert'in bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Ben hep demiştim benim Mert, huzur içinde yatmadığı sürece bende dahil olmak üzere hiç kimsede huzur bırakmayacağım dedim. Emniyet mensuplarımızın yoğun çabaları ve yoğun çalışmaları sonucu sonuca vardık. İnsanlığın yüzkarası yakalanmıştır ve Erzurum'a gönderilmiştir. Çok mutluyum. Buradan bütün Kars'a, bütün Karslıya, bize destek veren bütün Türkiye'ye, 76 milyona teşekkür ediyorum. Mert'in adına hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ben 'Mert'in amcaları, teyzeleri' diyorum. Sizin de, hepimizin de gözü aydın olsun. Sonuçta alnımızın akıyla bu olayın içinden çıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Artık Mert de huzurlu, Türkiye de huzurlu. Artık herkes çoluk çocuğunu rahatlıkla okula gönderebilir. Şimdilik böyle artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz" dedi.
Kars esnafı da katilin yakalanmasını sevinçle karşıladı. Vatandaşlar, yürekli yakan bu olayın ardından katilin yakalanmasının herkesi sevindirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.