Osmaniye'de, yaktıkları mangalı ısınmak için odaya alan 3 kişi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yeni Mahalle Mikail Altıntaş Sokak'ta Halil Deniz (56), oğlu Emre Deniz (23) ve eniştesi Sıtkı Korkmaz (66) dışarıda yaktıkları mangalı ısınmak için odaya aldıktan sonra uyudu. Sabah yakınları tarafından hareketsiz halde bulunan ve karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen 3 kişi, kaldırıldıkları Osmaniye Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Halil Deniz'in iki gün önce annesini kaybettiği, eniştesi Sıtkı Korkmaz'ın da cenaze nedeniyle evde bulunduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

KONYA'DA DA FACİA: 2 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ KOMADA

KONYA’da, çalıştıkları inşaatta kamyonet kasasından oluşturulan konteynerde kalan 3 Suriyeli, ısınmak için bir kova içinde yaktıkları odunlardan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Suriyeli’lerden ikisi yaşamını yitirirken, biri koma halinde hastaneye kaldırıldı.

Olay, bugün saat 06.45 sıralarında merkez Karatay İlçesi Kayacık Araplar Mahallesi Cacebey Sokaktaki bir inşaatın önündeki konteynerde meydana geldi. İddiaya göre Suriye uyruklu 16 yaşındaki Muhammet Zervini, 20 yaşındaki Mustafa Javuer ve 26 yaşındaki Cesim El Musd 10 gün önce inşaatta işçi olarak çalışmaya başladı. Çalıştıkları inşaatın önünde, kamyonet kasasından oluşturulan konteynerde barınan 3 arkadaş, iddiaya göre dün akşam ısınmak için bir kova içine odun koyup yaktı. Ardından bir kanepede 3’ü birlikte uyudu.