Sakarya'daki bir Kuran kursunda terlikle öğrencisini döven Şükrü Yılmaz tutuklandı. Dayak yiyen öğrenci ise ifadesinde '10-15 kez dayak yedim. Babama anlattım, inanmayınca videoya çektik' dedi

Sakarya'nın Erenler ilçesinde küçük çocuğu terlikle dövdüğü iddiasıyla adliyeye sevk edilen Kur'an kursu çalışanı tutuklandı.

Yatılı Kur'an kursu çalışanının, geçen yıl bir çocuğu terlikle döverken çekildiği ileri sürülen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine gözaltına alınan Şükrü Yılmaz'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, "küçük yaşta çocuğa darp, kasten yaralama ve eziyet" suçlarından adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğünden çıkışta Yılmaz, görüntü almaya çalışan basın mensuplarının "Neden yaptınız?" şeklindeki sorusuna yanıt vermedi.

ÇOCUĞUN İFADESİ PEDAGOG EŞLİĞİNDE ALINDI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan'ın, Sakarya'nın Erenler İlçesi'nde terlikle öğrencisini döven Kuran Kursu hocası Şükrü Yılmaz hakkında başlattığı soruşturmada, dövülen öğrenci 12 yaşındaki A.P.'nin psikolog gözetiminde ifadesi alındı.

2015 yılında Çaybaşı Yeniköy'de bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Hz. Musab Erkek Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimine başladığını belirten A.P., hafızlık hocası Şükrü Yılmaz'ın kendisini 10 -15 kez dövdüğünü ileri sürdü. Dayak yüzünden kursu bırakmak zorunda kaldığını belirten A.P. ifadesinde şunları söyledi:

"BABAMA ANLATTIM AMA BANA İNANMADI"

"Kuran Kursu'nda hafızlık hocalığı yapan Şükrü hoca, tam olarak hatırlayamadığım değişik tarihlerde dersleri veremediğim için terlik ve bazen de tokat ile vücudumun değişik yerlerine vurmak suretiyle beni 10-15 kere dövdü. Bu dayak olayını sınıftaki hatırlamadığım 8-10 öğrenci de gördü. Sınıfta bulunan diğer arkadaşlarım da Şükrü hocadan defalarca dayak yedi. Ben bu dayak olaylarını babama anlattım. Babam bana olayları abarttığımı düşünerek inanmadı.

"DAYAĞI BABAMA İZLETMEK İÇİN KAYDA ALDIRDIM"

2016 yılı Ağustos ayı sonlarında eğitim görmüş olduğum Kuran Kursu'nda hafızlık hocam dersimi veremediğim için beni elinde bulunan terlikle vücudumun değişik yerlerine vurarak dövdü. Şükrü hoca beni döverken aynı sınıfta bulunan arkadaşım, benim rızamla dayak olayını kendisine ait cep telefonu ile kayda aldı. Benim bunu yapmanın sebebi dayak olayını kayda alarak, babama izleterek olayı tam olarak bilmesini istememdi. Daha sonra dayak olayını hafta sonu eve gittim ve görüntüleri babama izlettim. Babam daha sonra Kuran Kursu'ndan beni aldı. Bu dayak olayından sonra benim vücudumda darp izleri oluşuyordu."

"DERS YAPMADIĞI İÇİN DÖVDÜM"

Kuran Kursu'nda terlikle öğrencisi A.P.'ye dövdüğü gerekçesiyle dün akşam gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Şükrü Yılmaz ifadesinde, "Ders yapmadığı için dövdüm" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda Çaybaşı Yeniköy Mahallesi Hz. Musab Erkek Kuran Kursu'nda görev yaptığını, 2013 yılından sonra da emekli olarak bu görevi sürdürdüğünü belirten Şükrü Yılmaz ifadesinde şunları söyledi:

"Mağdur çocuk 2015 yılı haziran ayından 2016 mayıs ayına kadar Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimi almaktaydı. Ben iddia olunduğu gibi mağdur çocuğu kurs gördüğü süre içerisinde 10-15 kez terlik ve tokat ile dövmedim. Yalnızca görüntülerin çekildiği anda terlik ile dövdüm. Ders yapmadığı için dövdüm. Üzgünüm, bir hata ettim."