Laman, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) organize ettiği programda sunum yaparak, bölgenin ve ülkenin depremselliğine ilişkin bilgiler verdi. Geoteknik mühendisliği, zemin etütleri, zeminlerde sıvılaşma, zemin ıslah yöntemleri, ve iksa yöntemleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Laman, “Bölgemiz ve Ülkemiz deprem kuşağında yer aldığından, 7 büyüklüğünde ve üzerinde her an deprem olabilir. İnşaatçılar olarak depremlere hazır olacağımız çalışmalar yapıyoruz. Bozuk zemine inşaat yapılacaksa, yerinde yöntemlerle ıslah edilebilir” dedi.

Çukurova Bölgesi’nde özellikle Adana’nın güneyindeki yerleşim yerlerinde, yeraltı su seviyesinin 5-6 metre olduğunu ve bu bölgelerde suyun da etkisiyle alüviyal zemin koşullarının zemin taşıma gücü değerini azalttığına dikkat çeken Laman, şöyle devam etti: “Ovada, yeraltı suyunun da etkisiyle siltli-kumlu birimlerin ayrıca, Adapazarı depreminde olduğu gibi, sıvılaşma riski bulunuyor. Bu problem Ceyhan, İskenderun ve hatta Akdeniz sahil şeridi boyunca batıya doğru da var olduğunu biliyoruz. Ovada ana kaya 180-200 metre mertebelerinde, oldukça derinde kalıyor. Kuzey Adana’da ise ana kaya yüzeye çok daha yakın olup bazı kısımlarda bu 20-30 santimetreye kadar iniyor. Zemin etüdü tüm projeler için çok önemli.”

AGİD Başkan Yardımcısı ve İnşaat Komitesi Başkanı Hakkı Polat ise derneğin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, bine yakın üye ile Adana’nın en büyük işadamları derneği konumunda olduklarını söyledi. Dernek çatısı altında İnşaat’ın yanı sıra Genç AGİD, Tekstil ve Gıda Komiteleri de oluşturduklarını belirten Polat, “Bu komiteler birbirinden bağımsız mesleki eğitim faaliyetleri yürütmektedir” diye konuştu.

Daha sonra, günün anısına Prof. Dr. Mustafa Laman’a, AGİD Başkan Yardımcısı ve İnşaat Komitesi Başkanı Hakkı Polat tarafından plaket takdim edildi. Adana dışından gelen inşaatçılar TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ni de ziyaret ederek çok sayıda görüşme gerçekleştirdi.