Antalya’nın Kemer ilçesindeki Özkaymak Marina Otel’de ailesiyle tatil yaparken havuz vakumuna ayağını kaptıran 12 yaşındaki Minel Karadiş’in ölümü, havuzlardaki güvenlik sorunlarını bir kez daha tartışma konusu yaptı. Minel, ailesiyle birlikte bayram tatili için gittikleri Kemer’deki otelde aniden ortadan kayboldu. Ailesinin aradığı küçük kız, havuzda cansız halde bulundu. 
Yapılan incelemede Minel’in, havuzdaki yapay şelaleye su sağlayan vakum ünitesine ait kapaksız boruya ayağının sıkıştığı anlaşıldı. Çok iyi derecede yüzme bildiği öğrenilen Minel’in ölümü, Tekirdağ Çerkezköy’den tatile giden Karadiş ailesini yasa boğdu. Tatil heyecanı büyük bir acıyla sonlanan aile Çerkezköy’e dün 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi Karadiş’in cenazesiyle döndü. 
‘Çocuklarımız ölmesin’
Milliyet’e konuşan baba Hüseyin Karadiş, kızı kaybolduğunda havuz başında olduklarını belirterek, “Saat 15:00-15:30 gibi kızımın yokluğunu fark ettim. Aramaya başladık. Kızım çok iyi yüzebiliyor. Bu yüzden havuza bakmak hiç aklımıza gelmedi. Köşe bucak aradık. Hatta resepsiyona gittim. İlk başlarda çok fazla ilgilenmediler. Sonunda resepsiyona gidip ‘Kızımın başına bir şeyler geldi. Kayboldu, yardımcı olun’ dedikten sonra yardımcı olmaya başladılar. Ama olayın üzerinden yarım saat geçti. Ondan sonra havuzda olduğunu buldular. Kabullenmek istemiyorum ama çok büyük bir sorumsuzluk. Böyle bir sorumsuzluk görmedim. Kızım boşu boşuna... Benim dünya güzelim boşu boşuna...” dedi. 
Acılı baba olayla ilgili hukuk mücadelesi vereceğini belirterek, “Eğer varsa bir ihmal hukuki yollardan sorumluların yargılanması için mücadele vereceğim. Gerekeni yapacağım. Bunu asla, maddi olarak değil, başka çocuklarımız ölmesin, anaların babaların canı yanmasın diye yapacağım. Bu kadar ucuz olmamalı. Herkesin ifadeleri alındı. Savcılığın peşini bırakacağını sanmıyorum” dedi.


Otel yetkilisi: İhmal yok
Küçük kızın ölümüne neden olan havuzun bulunduğu Kemer Özkaymak Marina Otel yetkilileri ise olayda herhangi bir ihmal olmadığını öne sürdü. Bir otel görevlisi şu ifadeleri kullandı: “Savcının denetiminde adli bir konu. İhmal yok. Bu türlü olaylar yaşanıyor. Gözaltı ya da tutuklama yok. Soruşturma sürüyor. Kimse bir çocuğun öyle veya böyle sokakta yürürken bile ölmesini istemez. İnsanın içi parçalanıyor. Böyle bir olayın olması hiç kimsenin hoşuna gitmez. İhmal olsa da olmasa da.”
Art Yapı Havuz Sistemleri yetkilisi Sertan Atan ise havuz vakumlarında kişilerin saçını, ayağını, mayosunu sıkıştırma ihtimaline karşı süzgeçli kapaklar olması gerektiğini söyledi. “Bu havuzda belki zamanında kimyasaldan ve sudan kapak deforme olmuş olabilir. Kapak da sökülerek yenisi takılmamış olabilir. Böyle bir kapağın fiyatı 1-2 lira arasında değişir. Kızın ölümüne neden olan boruya takılacak 2 liralık süzgeçli kapakla bunun önüne geçilebilirdi. Bu boruda süzgeç olmayınca havuz vakumlarının motorları tüm gücüyle suyu kendine çeker” diyen Atan, vakum motorunun oldukça kuvetli bir çekiş gücünün olduğunu da belirterek, “Bu vakumdan bir çocuğun kurtulması zordur” dedi.