İzmir'de önceki gün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı Alaaddin US için tören düzenlendi.
BELEDİYE BAŞKANI BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Tören için Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ne getirilen Alaaddin US'un (60) cenazesi sahneye konulduktan sonra, eserleri eşliğinde sanatçının öz geçmişi anlatıldı. Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hayatını kaybeden US'u uğurlamanın acısını yaşadıklarını belirterek tüm sanat camiasına başsağlığı diledi.

Sanatçı Suavi Saygan ise US'un eserlerinden birini kendisinin seslendirdiğini ifade ederek yüreğinin yangın yeri olduğunu söyledi.
"BU ARABA TABUTUMUZA DÖNÜŞEBİLİR" DEMİŞ
Trafik kazalarının son bulmasını temenni eden Suavi, şöyle konuştu: "Bir dergi için ön söz gibi bir şey yazar mısınız, demişlerdi. Biz Alaaddin ile en arkada köşede bir yerde şu satırları yazmıştık, çok net hatırlıyorum: 'Belki anlımızdan, belki emeğimizden tasarruf ederek bir araba alırız ama öyle bir ülkedeyiz ki bu araba yarınlarda tabutumuza dönüşebilir' diye bir not düşmüştük. Temennimizi, araçların tabuta dönüşmediği keyif aracına dönüştüğü bir dönem dileyerek kapatmıştık. Dergide ikimizin ortak imzasıyla yayınlandı ve Alaaddin'in aracı kendisine tabut oldu."

GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Sanatçı İlkay Akkaya ise US ile dostluklarının 25 yıldır ilk günkü gibi sürdüğünü belirterek, şu durumda bir şeyler söylemenin zorluğunu dile getirdi. Kazada yaralanan Sevinç Öztürk'ün tören sırasında ayakta durmakta güçlük çektiği ve yakınları tarafından teselli edildiği görüldü. Törene katılanlardan bazıları da gözyaşı döktü.

Etkinlik sonunda omuzlara alınan US'un cenazesi, defnedilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Törene, US'un damadı Özgür Ümitli, sanatçı arkadaşları Cevdet Bağca, Zafer Güler, Hasan Demir, Özgür Günay ile sevenleri katıldı.

Bornova ilçesinde 21 Kasım'da kamyonun otomobile çarpması sonucu Alaaddin US yaşamını yitirmiş, Sevinç Öztürk (26) ve Olgun Özdemir (41) yaralanmıştı.
İşte cenaze töreninden kareler
;