Kaza dün saat 20.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi Yakutiye Belediyesi önündeki kavşakta meydana geldi. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencileri 17 yaşındaki Mukaddes Yasan ve Elif Çelebioğlu, Yakutiye Belediyesi önünde yayalara yeşil ışık yanınca karşıya geçmek istedi. Bu sırada Cumhuriyet Caddesi’nden gelen 24 yaşındaki Muammer Ö. yönetimindeki 25 H 0019 plakalı özel halk otobüsü, iddiaya göre araçlara kırmızı ışık yandığı halde Ali Ravi Caddesi’ne dönmek isteyince, önüne çıkan iki kıza çarptı. Kavşakta yeşil ışıkta geçmek için yürüyen kızlardan Mukaddes Yasan otobüsün altında kalırken arkadaşı Elif Çelebioğlu çarpmanın etkisiyle yola fırladı. Mukaddes Yasan, olay yerinde can verirken arkadaşı Elif Çelebioğlu ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
 

Polis tanık bulmak için yalvardı


Kaza anı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde birbirine yakın olarak yürüyen iki genç kızın diğer yayalar gibi caddeyi geçerken kavşağı dönen halk otobüsünün çarpması ve kazayı görenlerin koşarak yardıma gelmesi dikkat çekiyor. Mukaddes Yasan’ın cansız bedeni yaklaşık 30 dakika otobüsün altında kalırken polis, kazayı görenlerin tanık olmasını istedi. Çok sayıda meraklı vatandaşın bulunduğu kaza yerinde polis "İçinizde otobüste yolcu olan var mı? Bakın burada bir can gitti can. Bir Allah’ın kulunun şahitliği lazım" dedi. Kaza yapan otobüste olmalarına rağmen bazı yolcuların şahitlik yapmayarak "Başımı belaya sokamam" demesi dikkat çekti.
 

İtfaiye caddedeki kanı yıkadı


Mukaddes Yasan’ın cansız bedeni itfaiye ekipleri tarafından otobüsün altından çıkarılarak ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Hafif yaralı olan ve arkadaşının ölümünden sonra şoka giren Elif Çelebioğlu ise aynı hastanede tedavi edildikten sonra taburcu oldu. İtfaiye ekipleri otobüsün olay yerinden götürülmesinin ardından kana bulanan caddeyi suyla yıkadı.