Kaybolduğu sanılan ve dün akşam saatlerinde evine dönen televizyon dizisi oyuncusu Orhan Şimşek’in kaybolmasındaki sır aydınlandı.
Özel bir televizyon kanalında yayınlanan Küçük Gelin adlı televizyon dizisinin başrol oyuncularından Orhan Şimşek, geçen Salı gecesi Yalova’nın Termal ilçesinde yürürken polis tarafından durduruldu. 

Güvenlik görevlilerinin sorularına çelişkili cevaplar veren ve üzerinde kimlik bulunmayan Şimşek, gözaltına alındı. Yapılan güvenlik sorgusunda Şimşek’in, İstanbul’daki bir dava nedeniyle mahkemeye çağrıldığı ancak gitmediği ortaya çıktı. Bunun üzerine savcılık talimatıyla geceyi emniyet kontrolünde geçiren Şimşek, önceki gün sabah saatlerinde Yalova Adliyesi’nde hakim karşısına çıkıp önceki davasıyla ilgili ifadesini verdi ve serbest bırakıldı.
Şimşek’in adliye çıkışında babası Ali Şimşek ile görüştükten sonra kendisinden hiç bir haber alınamadığı belirlendi. Telefonu yanında olmadığı için kendisine ulaşılamayan Orhan Şimşek’in Perşembe akşamı İstanbul’daki evine döndüğü bildirildi. Şimşek’in, psikolojik rahatsızlıkları bulunduğu ve uzun süredir ilaçlarını almadığı öğrenildi.