Maddi imkansızlıklardan dolayı cenazenin Türkiye'ye getirilmesi için  istenen parayı ödeyemeyen ailenin dramını gündeme taşıyan Anadolu Ajansının  haberinin ardından Kuşadası ve Keşan Kaymakamlığı devreye girdi.
Yunanistan'daki cenaze işlemleri için 4 bin avronun bin 300 avrosu  ailece, kalan kısmı da Kuşadası Kaymakamlığınca ödendi.
İşlemlerin ardından cenaze Kuşadası Meander Turizm Feribotu ile  Kuşadası’na getirilerek aileye teslim edildi. Keşan Belediyesince tahsis edilen  cenaze aracı ile teslim alınan Serdar Yalçın’ın cenazesi, gerekli işlemlerin  yapılması için Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yalçın'ın dayısı Salim Sağdan, cenazenin kendilerine  ulaşmasına emeği geçenlere minnettar olduklarını ifade ederek, "Cenazemizi teslim  aldık. Üzüntülüyüz. Allah razı olsun tüm yetkililerden ve siz basın  mensuplarından. Bizi bir gün olsun yalnız bırakmadılar." diye konuştu.
Günlerce Yunanistan'dan cenazeyi almak için uğraştıklarını belirten  amca Faruk Yalçın, "Yunan makamları, orada bize çok zorluk gösterdiler.  Cenazemizi teslim almaktaki işlemler ve çalışmalar, çok zayıf ve zorlu geçti.  Buradaki Türk makamlarının hepsinden Allah razı olsun.” dedi.
Yalçın'ın cenazesi, işlemlerin ardından memleketi Keşan'a  gönderilecek. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Mustafa Yalçın ise gözyaşı döktü.
Çeşme Alaçatı'da garsonluk yaptıkları işletmedeki mesailerinin  ardından sahilde kıyıya bağlı dubalardan birinde uyuyakalan iki garson, 8  Temmuz'da sabaha karşı şiddetini artıran rüzgarın etkisiyle halatları kopan  dubayla açığa sürüklenerek kayboldu.
Devam eden arama çalışmalarının ardından 15 Temmuz günü Serdar  Yalçın'ın cesedi, Sisam Adası açıklarındaki bir başka adada bulundu.
Yalçın'ın cenazesini maddi imkansızlıklardan dolayı alamayan  yakınları, kalacak yerleri olmadığı için bir süre parkta yattı. Anadolu Ajansının  bu durumu gündeme taşımasının ardından, aileye kaymakamlıkça kalacak yer tahsis  edildi.
Kayıp garsonun cesedi böyle getirildi!