Şırnaklı Ferman Abi, Antalya’da çalıştığı otelde tanıştığı Norveçli Marlen Bojurna ile memleketi Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Kato Dağı’ndaki Ceviz Ağaç Köyü’nde 2 gün gece süren bir düğünle evlendi. 
Müslüman olan Norveçli gelin Bojurna’nın anne ve babasının da katıldığı düğünde çift için, 255 bin lira toplandı.

Yıllarca şiddetli çatışmaların yaşandığı Kato Dağı’nda, demokratik çözüm süreciyle birlikte, silah seslerinin yerini artık davul- zurna ve müzik eşliğinde şarkıların söylendiği, halayların çekildiği düğünler aldı. Beytüşşebap’ın Ceviz Ağaç Köyü’nden Antalya’ya 13 yıl önce giden Ferman Abi, masör olarak çalıştığı otele, 3 yıl önce ailesiyle birlikte tatile gelen Norveçli Marlen Bojurna ile tanıştıktan sonra aşık oldu. Bir süre görüştükten sonra evlenmeye karar veren çiftin düğünü de Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı, Kato Dağı’ndaki Ceviz Ağaç Köyü’nde yapıldı.

Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, gelinin annesi Arne ve babası John Bojurna ile bölgedeki aşiret liderleriyle birlikte yüzlerce kişinin katıldığı düğün 2 gün 2 gece sürdü. Davul- zurna eşliğinde çekilen halaylar, müzik eşliğinde söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar ile yapılan düğüğünde, gelin ve damat konuklarla birlikte sık sık halaya durdu.

GELİNİN BABASINDAN 85 BİN LİRA

Gelinin annesi Arne ve babası John Bojurna da kızlarının bu mutlu gününe katılarak, yöre insanı gibi söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti. Yörenin gelenekleri gereği düğüne katılanlar, gelin ve damat için para toplamaya başladı. Konuklar kendi arasında gelin ve damat için 170 bin lira toplarken, gelinin babası John Bojurna da mikrofondan yaptığı konuşmada, kızı ve damadı için düğün hediyesi olarak 85 bin lirayı damadın babası Şehmus Abi’nin hesabına yatırdığını söyledi.

Dini nikah kıymak için düğün alanına gelen imam, gelin Marlen Bojurna’nın Müslüman olması için gereken vecibeleri yerine getirdikten sonra, çiftin nikahını kıydı.