Adapazarı'nda hamileliğin 5'inci ayında meme kanseri teşhisi konulan ve doktorların 'Bebeğin kemoterapide düşecek' sözlerine rağmen bebeğini aldırmayıp, 2 ay ilaç kullanmadan kanserle mücadele eden Nurcan Yürek'in istediği mucize gerçekleşti.
Çocuğu için savaşmayı tercih eden annenin 32 haftalıktan dünyaya getirdiği ve 'Zeynep Esma' adını verdiği bebeği kendisine de yaşam kaynağı oldu. Genç annenin vücudundaki kanserli hücrelerin gelişimi durdu.

Adapazarı'nda yaşayan 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Nurcan Yürek, geçen yıl 3'üncü çocuğuna 5 aylık hamile iken Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendisine 'meme kanseri' teşhisi konuldu. Nurcan Yürek kanser olduğunu duyunca şok oldu. Karnındaki bebek için endişelenen anne, doktorlara 'Bebeğim ne olacak?' diye sorduğunda 'Biz almazsak kemoterapi tedavisi nedeniyle düşecek' cevabını aldı.



7 AYLIKKEN SEZARYENLE ALINDI

Çocuğunu aldırmayan ve hastalıkla mücadele edeceğini söyleyen annenin istediği mucize hamileliğinin 7'inci ayında gerçekleşti.

Kız bebek anne karnından sezaryenle sağlıklı bir şekilde alındı. 1 kilo 600 gram dünyaya gelen ve 'Zeynep Esma' adı verilen bebek 15 gün kuvözde kaldı ve yaşama tutundu. Bebeğinin sağlığının çok iyi olduğunu duyan anne büyük sevinç yaşadı.

Nurcan Yürek, kanser teşhisi konulduğunda karnındaki bebeğinin öleceğini duyunca dünyasının başına yıkıldığını belirterek şunları söyledi:

"Yaklaşık 1 buçuk senedir kanserle mücadele ediyorum. 3'üncü çocuğuma 22 haftalık hamileyken tanı konuldu. 4'üncü evre 'meme sea' olduğum anlaşıldı. Bunu sonucunda doktorlar hastaneye yatırmak üzere olduklarında, bebeğimin yaşamayacağını bu nedenle alacaklarını söylediler. Ben alınacak olmasına üzülünce doktorum bebeği almaktan vazgeçti ve eğer düşerse zaten kemoterapi tedavisi sırasında düşeceğini söyledi. Ama benim bebeğim tutundu beninle beraber hayatta."

'ÇOCUĞUM BANA, BEN ÇOCUĞUMA UMUT OLDUM'

Nurcan Yürek, 2 ay boyunca çok ağrılar çektiği halde bebeği için tek bir ilaç kullanmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"7 aylıkken bebeğimi sezaryenle dünyaya getirdim. Ama bana hiç  umut vermiyorlardı 4'üncü evre olduğum için. Şu anda tümörler uyutuldu. Omuriliklerime sıçramıştı geçen ay Ankara'da ameliyat oldum. Şu anda iyiye gidiyorum. Ben sadece umut olsun diyorum benim gibi hastalara. Daha ilk evrelerde pes edenlere. Yani pes etmemelerini istiyorum. Çocuğum bana umut oldu, ben çocuğuma umut oldum.

Şu anda 11 aylık olan Zeynep Esma bebeğin sağlık durumu iyiye giderken, doktorlar 1 buçuk yıldır kanserle mücadele eden anne Yürek'in kanseri yenmek üzere olduğunu söyledi.

'ANNE BEBEĞİ İSTİYORDU'

Genç annenin doktoru Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Onkolog Sema Aykara ise anneye hamilelik döneminde tedavisini yaptığını söyledi. Onkolog Aykara "Anne bebeği dünyaya getirmek istiyordu. Hekim konseyi olarak toplanıp aileyle birlikte karar aldık ve buna göre tedavi uyguladık. Tıbben hamileliğin ilk üç ayında kemoterapi uygulanmaz. 6 ve 9'ncu aylarda belirli ilaçlarla kemoterapi yapılır. Anne bu süre içerisinde sağlıklı bebek dünyaya getirdi. Şu an da durumu iyi" dedi.

'HASTALIĞI DURDU'

Annenin doğum sonrasında tedavisini yapan Gebze'de bulanan özel bir hastanenin Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Sinan Karaaslan ise şöyle konuştu:

''Su anda hastalığı ileri evre meme kanseri. Hamileliği sırasında tespit edilmiş. Hamililiğindeki ilk tedaviyi Sakarya'da aldı. Doğum sonrasında hastasının patolojik özelliklerini bakarak tedavi sürüyor. Tedaviye iyi yanıt aldık. Hastalığı durdurmuş durumdayız. Moralinin yüksek olması, hayata bağlı olması tedavide olumlu sonuçlar verebilir."