İzmir'de dün sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Konak ilçesinde bazı caddelerde rögarlar taşarken, bazı araçlar yolda kaldı, su birikintilerinin olduğu bir sokakta yüzen iki kaz ve bir ördek dikkati çekti.
Hayvanların sahibi Ali Sapmaz, "İzmir'de sokakların, kazları için doğal bir yaşam alanına dönüştüğünü" söyledi. Sapmaz, "İzmir'de böyle bir havuz bulunmaz nimet. Aslında biraz daha müsaade edeceğim ancak buradan Bayraklı'ya, su üzerinden denize kadar giderler, ondan korkuyorum" diye konuştu.

İzmir'in bu haline katlanmak zorunda kaldığını belirten Sapmaz, bu sorunların çözüleceğine inanmadıklarını ifade etti.
Vatandaşlardan Şehmuz Kaymaz da "Doğduğumdan beri buradayım, her sene aynı şey oluyor. Rögarlar suyu çekeceği yerde su çıkıyor." dedi.
Aracının suya batması yüzünden Buca ilçesinde davetli olduğu düğüne gidemeyen Önder Bezirgan da "Arabaların geçmesi gereken yerde kazlar, ördekler yüzüyor. İzmir gittikçe köye benziyor." şeklinde konuştu.


Öte yandan ülkelerindeki iç savaş yüzünden Türkiye'ye sığınan 10 yaşındaki Suriyeli Ahmet, yağmura aldırmadan kırmızı ışıkta mendil satmaya devam etti.
7 yaşındaki kardeşine ve evde bekleyen annesine para götürmek için çalıştığı dile getiren Ahmet, vatandaşların ve görevlilerin uyarısı üzerine evine gitti.
Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bazı noktalarda önlem alırken, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri de trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri yönlendirdi.