Kız arkadaşını dövdüğü iddiasıyla ifade veren Onur Özbizerdik'in olay günü ilaç aldığı için uyuşmuş olduğunu iddia ettiği ve "Dövmüş olabilirim, olayı hatırlamıyorum" dediği ortaya çıktı. Özbizerdik yine serbest bırakılmıştı
 
Bir süredir cezaevinde olan Onur Özbizerdik serbest kalmasının ardından önce bir mekânda koruma görevlisini vurmuş, ardından bir restoranda ateş açmıştı. Bu iki olayda serbest bırakılan Özbizerdik'in "kendini ihbar ettiği" iddiasıyla kız arkadaşını feci şekilde dövdüğü öne sürülmüştü. Kız arkadaşının şikâyetinden vazgeçmesinin andından 21 gün sonra savcılığa giden Özbizerdik şunları söyledi: "26 Haziran 'da Çağlayan Adliyesi'nde hâkim karşısına çıktım. O sırada rahatsızlandım ve "Xanax" adlı ilaçtan iki kez içtim. Adliyeden ayrılırken Melis arabanın içinde bağırıp çağırmaya başladı. İlaçların etkisiyle uyuşmuş haldeydim. Melis'in araçtan ne zaman indiğini de hatırlamıyorum. Darp edildiğini TV'den öğrendim. Kendisine etkili eylemde bulunmuş olabilirim, hatırlamıyorum." 
 
'İNERKEN DÜŞTÜ' 
 
Özbizerdik'in avukatı ise olayla ilgili beyanında, "Melis'in iddiaları doğru değildir. Kendisi zorla alıkonulmamıştır. Yaralanması ise arabadan inerken düşmesi sonucu meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı. 
İşte Onur Özbizerdik'in savunması