Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, son zamanlarda İstanbul'da artan hırsızlık olaylarına karşı bir uygulama geliştirdi. Buna göre, İstanbul'un tüm ilçelerinin ayrı ayrı hırsızlık haritası çıkarılacak. Uzman ekipler, her bir ilçede ayrı zamanda farklı metotlarla çalışarak, o ilçede ikamet eden ve hırsızlık olaylarına karışan şüphelileri eş zamanlı olarak gözaltına alacak.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, pilot ilçe seçilen Bahçelievler'in suç haritasını masaya yatırarak üzerinde çalışma yaptı. 20 günlük teknik ve fiziki takibin ardından 6 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 4 hırsızlık şüphelisinin yanı sıra hırsızlıktan kesinleşmiş hapis cezası bulunan biri asker 4 kişi gözaltına alındı.
Baskın yapılan adreslerde 3 ruhsatsız tabanca ve 83 mermi ile 11 kol saati, 4 fotoğraf makinesi ve 7 diz üstü bilgisayar ele geçirildi. Ekipler, 3 kişiyi de çalıntı mal satın aldıkları iddiasıyla gözaltına aldı. Arama yapılan adreslerde 22 cep telefonu ile 43 diz üstü bilgisayar bulundu.

Emniyette sorgulanan şüphelilerden M.K, M.M.B, H.B ve Y.B. adliyeye sevk edilirken, çalıntı mal aldıkları iddia edilen 3 şüpheli emniyetten serbest kaldı. Haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişiden asker olan Köksal C. inzibat komutanlığına teslim edildi. Diğer 3 kişi ise cezaevine gönderildi.
Yetkililer, Bahçelievler'den sonra İstanbul'daki tüm ilçelerde hayata geçirilecek uygulamayla hırsızlık olaylarında ciddi oranda düşüş beklendiğini bildirdi.