Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde parkta tesadüfen tanıştığı 84 yaşındaki kadının kızından şiddet gördüğünü anlatması üzerine harekete geçen işadamı  Togayhan Özbirinci , önce avukatı aracılığıyla hukuki girişimde bulundu, ardından da kadını öğretmenevine yerleştirdi. Mahkeme, annesine şiddet uyguladığı iddia edilen kadını bir ay süreyle birlikte yaşadıkları evden uzaklaştırdı.

Kızılcapınar köyünde 4 kız ve 1 erkek olmak üzere 5 çocuk sahibi Emine Ö, parkta tesadüfen rastladığı iş adamı  Togayhan Özbirinci  ile annesine, kızı Ş.Ö'den şiddet gördüğünü anlattı. Bunun üzerine Özbirinci, avukatını arayarak Emine Ö'nün savcılığa gerekli şikayeti yapması konusunda yardımcı oldu. Hastaneden darp raporu alan Emine Ö'nin başvurusu üzerine Ereğli Aile Mahkemesi, kızı Ş.Ö'yü birlikte yaşadıkları evden bir ay süreyle uzaklaştırılmasına karar vererek, tedbire aykırı davranması durumunda tutuklanacağı uyarısında bulundu. Mahkemenin kararına rağmen Emine Ö, iş adamı tarafından biraz dinlenmesi ve yaşadığı ortamdan uzaklaşması amacıyla öğretmenevine yerleştirildi.


1 yıldır şiddete uğruyorum


AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının bir süredir işkencelerine maruz kaldığını iddia etti. Kızının kendisini döverek kaburgasını kırdığını, hastaneden rapor aldığını ileri süren Emine Ö, "Togayhan ve annesini tanımamama rağmen çaresizlikten durumumu anlattım. Onlar da benimle yakından ilgilendi. Savcılığa başvurduk" dedi. Emine Ö, evde korkudan yatmadığını, diğer çocuklarının da kızından çekindiğini vurgulayarak, sopayla sürekli dövüldüğünü,  yaklaşık bir yıldır şiddete uğradığını ileri sürdü.

Üzüntüsünü yaşıyoruz

   
İşadamı Özbirinci de tesadüfen durumu öğrenmesi üzerine avukatını devreye soktuğunu anlatarak, "Hastaneye götürdüm, Emine teyzenin kontrollerini yaptırdık, darp raporu verdiler. Evine yerleştirdik ama ninemiz korkuyor, evinde duramadı. Birkaç gün öğretmenevinde kalacak, daha sonra evine götüreceğiz. Yaşlılar Haftası'nda böyle bir durumla karşılaşmanın üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu