Edinilen bilgiye göre Boğazcumafakılı köyü imamı M.T., cuma namazı öncesi hutbede, “Vakit namazlarına zamanında gelmediğim için beni şikayet ediyorlarmış. Kimse erkekse ayağa kalksın” dedi. Daha sonra hutbede cübbesini çıkararak aşağı inen M.T., 77 yaşındaki Sabri Yiğit’i tekme tokat dövmeye başladı. Araya giren vatandaşlar, yaralanan Sabri Yiğit’i Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırırken, cemaat cuma namazını kılmadan camiden ayrıldı.
Yaralanan Sabri Yiğit, “İmam hutbedeydi. ’Beni şikayet ediyorlarmış’ dedi. Bana bakarak konuştu. Ben de, ’Seni ben şikayet etmedim’ dedim. Bana, ’Erkeksen dışarıya çık’ dedi. Ben de, ’Burası cami, meydan yeri değil’ dedim. Bu sırada üzerindeki cübbeyi çıkarıp hutbeden inerek beni tekme tokat dövmeye başladı. Elim yüzüm kanlar içinde. Dişlerim kırıldı” dedi.

Cemaatten Ekrem Kılıç ise, “Hoca hutbedeyken, ’Beni şikayet etmişler’ dedi. Vakit namazlarına gelmediği için şikayet etmişler. Bunun üzerine hutbeden inerek 77 yaşındaki Sabri Yiğit’e saldırdı. Adamı tekme tokat dövmeye başladı. Üzerindeki cübbeyi dahi çıkarmış. Aşağı iner inmez hemen tekme vurdu” dedi.

Sabri Yiğit’in oğlu Osman Yiğit ise, babasını kanlar içinde görünce çok şaşırdığını belirterek, “Babamı kanlar içinde görünce şok geçirdim. Cami imamı bunu nasıl yapar? Allah’ın evinde böyle bir olayın yaşanması hiç doğru değil” şeklinde konuştu.