İbretlik olay, kabri açan mezarcı kaçtı
Ölen kişi mezara konulduktan sonra çok önemli bir gerekçe ya da mahkeme kararı olmadan kabri bir daha açılmaz. Hepimizin gideceği son yer olan mezarlıklar sessizliği kadar ilginç ve ibretlik olaylara da sahne olabiliyor. İşte Sakarya Mezarlıklar Müdürünün başından geçen ilginç olay...
İbretlik olay, kabri açan mezarcı kaçtı
  • mezarlıklar Şube Müdürü Erhan Yanmaz, bir mezarcının başından gelen olayı şöyle anlatıyor: Vefat eden bir kadın oğlunun mezarına gömülmek istediğini vasiyet ediyor ve kadın vefat edince oğlunun kabrine gömmek için mezarı kazmaya başlayan mezarcı ibretlik bir olay ile karşılaşıyor.
'BOZULMAMIŞ CENAZESİNİ GÖREN MEZARCI KAÇTI'
Kabri açan mezarcının başından geçenleri şöyle anlatıyor: Görevli mezarı kazmaya başlıyor. Tahtaları kenara atarken bir bakıyor ceset olduğu gibi duruyor. O hali görünce mezarcı kaçmaya başlıyor. Sorumlu beni arayıp 'müdürüm mezarcı kaçıyor' dedi. Ben de 'mezarlıktan başka kaçılacak yer yok. Nereye kaçıyor. Bırak kaçsın buluruz. Mezar kazdığı yere git bak' dedim. Mezar başına gidince cesedin olduğu gibi durduğunu bana söyledi. Ben de 'hemen sıfırdan gömer gibi tahtalarını üzerine koy, toprakla kapa' dedim. Onlar Allah'ın emniyeti altında. Yanında boş bir yer vardı. Annesini de onun yanına gömdük. Durumu yakınlarına anlatınca herkes ağladı dedi.
 
Bir başka mezarcının da mezar kazımı sırasında bayıldığını söyleyen Yanmaz olayı şöyle anlatıyor, "Mezar yeri kazılırken yandaki mezarda açılma olmuş. Tahtaların arasından kefenli bir ceset gözükmüş. Mezarcı bayılmış. Biz mezarcıyı aradık. Ancak ulaşamadık. Cenaze yakınları mezara bakmaya geldiğinde mezarcıyı baygın bulmuşlar. Mezarcı uyandığında açılan mezardan çok güzel bir kokunun geldiğini ve sonrasında kendinden geçtiğini söyledi. Mezarı açılan kadının cenazesi hiç bozulmamış. Yakınları kadının doğumda bebeğiyle öldüğünü söylediler."