Eskişehir'de, kendilerini Hızır Aleyhisselam ve Veysel Karani olarak tanıtarak 60 yaşındaki bir kadını "Cennetteki evinizin çatısı için 7 bin TL lazım" diyerek dolandırdıkları ileri sürülen şüpheli, yapılan operasyonda oğlu ile birlikte yakalanarak adliyeye sevk edildi.
"CENNETTE YERİN HAZIRLANACAK"
Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan otobüsle Eskişehir'e dönen F.A. (60) isimli bir kadının yanına yaklaşan 55-60 yaşlarında, uzun boylu, zayıf yapılı, esmer tenli bir erkek şahıs, ihtiyacı olduğunu belirterek para istedi. Bunun üzerine kadının 1 TL verdiği şüpheli, bu bağışı kabul etmeyerek, "Sende para vardır. Ben Hızır Aleyhisselam'ım. Muhtaç insanlara yardım yapıyorum. Seni özel olarak seçtim, cennette yerin hazırlanacak. Yardımlarını esirgeme" diyerek kandırdı. Daha sonra Eskişehir'e gelen kadınla bir yerde buluşan şüpheli, 1 adet gerdanlık, 3 adet burma bilezik ve 3 bin 500 TL parayı hayır işlemek vaadiyle alarak kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan F.A., durumu polis ekiplerine bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği konuyla ilgili çalışma başlattı. F.A.'nın ilk olarak buluşarak ziynet eşyalarını verdiği alanda güvenlik kamerası çalışması yapan polis ekipleri eşkalleri de belirledi.

"CENNETTEKİ EVİNİN ÇATISI İÇİN 7 BİN LİRA LAZIM"

Bir süre sonra F.A.'yı yeniden arayan dolandırıcı, "Yanımda Veysel Karani Hazretleri ile geleceğim. Cennetteki evinin bir tek çatısı kaldı. Yedi bin lira hazırla Kayseri'den gelip senden alacağım. Fatma Hazretleri annemizden sana yüzük, tespih ve aşure getireceğim. Cennette senin adına deve keseceğim" dedi. Bunun üzerine F.A. polis ekiplerini konuyla ilgili bilgilendirdi. Daha sonra F.A., şüpheli E.Ö. ile oğlu olduğu sonradan ortaya çıkan oğlu E.Ö. ile Eskişehir Devlet Hastanesi önünde buluşmak için anlaştı, istedikleri parayı oraya getireceğini söyledi. Bunun üzerine kadınla buluşmak için Devlet hastanesi önüne gelen şüpheli baba ve oğlu, yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

YÜZLERİNİ GİZLEDİLER

Şüphelilerin baba oğul olduğu ortaya çıktı. Baba E.Ö. (47) ile oğlu E.Ö. (29), Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada ifadeleri alınan şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Bu arada, polisler arasında adliyeye sevk sırasında baba ile oğlu, gazetecilerin ısrarına rağmen yüzlerini gizleyerek bina içine girdi.