Mardin’in Mazıdağı ilçesinde TEOG sınavında 120 sorunun tümünü doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğini paylaşan Esra Kalın, hedefinin annesinin hayali olan doktorluğu kazanmak olduğunu söyledi.
Mardin’in Mazıdağı ilçesinde TEOG sınavında 120 sorunun tümünü doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğini paylaşan Esra Kalın, hedefinin annesinin hayali olan doktorluğu kazanmak olduğunu söyledi.




Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bir ilk yaşandı. İlçe tarihinde ilk defa bir öğrenci Türkiye genelinde yapılan bir sınavda Türkiye birincisi oldu. TEOG sınavındaki 120 sorudan 120’sini doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğini paylaşan Esra Kalın’ın okuma azminin arkasında annesinin hayalini gerçekleştirmek olduğu ortaya çıktı. Kız öğrenciyi okulunda ziyaret eden gazeteciler, hem ailesi hem de öğretmenleri ile görüştü. Cumhuriyet Ortaokulu’nda 8-B sınıfında okuyan Esra Kalın’ı ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Atalay, ilçedeki okula kazandırılan kız öğrencilerinin başarısını dikkat çekti. İlçede son yıllarda öğretmenlerin ve idarecilerin köy köy, mahalle mahalle, ev ev dolaşarak kız çocuklarının eğitime kazandırıldığı bilgisini veren Atalay, “Yaptığımız çalışmanın semeresini şimdi almaya başladık. Okullarda açılan hazırlık kursları hem öğrencileri okula daha fazla bağladı, hem de okul ve öğretmenin önemini artırdı. Okulun kendisi hem okul hem de dershane oldu. El birliği ile yapılan bu çalışma iyi bir başarının kazanmasına vesile oldu. Esra kızımız da TEOG sınavında 120 sorudan 120’sini cevap vererek hem Türkiye birincisi oldu hem de ilçemizde bir ilke imza attı. İlçemizde ilk defa bir Türkiye birinciliği çıkarmış oldu. Öğrencimizin başarısında son dönemde eğitim alanında ivme kazandırdığımız çalışmaların yanı sıra eğitimcilerin velilerimizle yaptığı işbirliği ve hafta sonların da okullarımız da verdiğimiz kursların büyük bir etkisi oldu. Bu başarıda emeği geçen başta öğrencimizin öğretmenlerine, okul idarecilerine ve ailesini tebrik ediyorum. Bizim hedefimiz diğer öğrencilerimizin de aynı başarıyı yakalamalarıdır” dedi.

“ANNEM DOKTOR OLAMADI AMA BEN OLACAĞIM"
Türkiye birinci olan Esra Kalın zor şartlar altında girdiği maratonda birinci olmanın sevincini yaşadığını belirterek, “Kız çocuklarının zor okutulduğu ilçede bir kız öğrenci olarak Türkiye birinci olmam beni çok sevindirdi. Çok istemesine rağmen okul okuyamayan annemin doktor olma hayalini gerçekleştirmek için sınavlara hazırlanıyordum. Dersi deste dinleyerek ve planlı bir çalışma ile bu başarıyı kazandım. Bunda öğretmenlerimin ve ailemin katısı vardır. Annemin hayali gerçekleştirmek istiyorum. Annem doktor olamadı ama ben olacağım” diye konuştu.
Kendisine ait bir çalışma odası olmadan kazandığı birinciliği annesine adadığını söyleyen Esra Kalın, sevincini annesine sarılarak paylaştı.

“KENDİMİ ÇOK MUTLU HİSSEDİYORUM"
5 çocuk annesi Halime Kalın da çok istemesine rağmen ailesinin kendisini okutamadığını anlatarak, “Küçüklüğümden beri içimde uhde kalan okuma sevgisini kendi kızımı okutarak gerçekleştirdim. Ben doktor olmak isterdim. Şimdi benim bu doktor olma hayalimi kızım gerçekleştireceği için kendimi çok mutlu hissediyorum” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK KATKI ANNESİNİN"
Özel bir firmada şoförlük yapan baba Doğan Kalın ise çocuklarını okuturken kız erkek ayrımı yapmadığını belirterek, “Esra’nın okuma azmi daha küçüklüğünden beri vardı. Kendisine hep destek olduk. Zaten çok düzenli bir şekilde derslerine çalışıyor. Elimizdeki bu kıt imkanlara rağmen elde ettiği bu başarıda en büyük katkı annesinindir” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ÖDÜLLENDİRDİ
Kaymakam Fırat Çelik de TEOG sınavında tüm soruları doğru yaparak Türkiye birincisi olan Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Esra Kalın’ı başarısını altın vererek ödüllendirdi. Esra Kalın’la sohbet eden Kaymakam Çelik, aynı başarıyı üniversite sınavında da göstermesini istedi. Kaymakam Çelik, "Öğrencimiz Esra Kalın ile gurur duyuyoruz. İlçemizi en güzel şekilde temsil etti. İlçemiz eğitim öğretimde çıtayı her geçen yıl daha da yükseklere çıkarıyor. Okullarımızdan da başarılı öğrencilerin çıkması bizleri memnun ediyor. Gelecek yıllarda da bu başarının artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.
Kaymakam Çelik, bu başarıda emeği geçen okul öğretmenlerini ve velileri de kutladı.