Çimen Yüksel, 2000 yılında henüz 18 yaşındayken aile meclisi kararıyla öldürüldü. Cinayet, genç kızın kaybolmasından 9 yıl sonra polise giden ağabeyi Savaş Yüksel’in “Kız kardeşim her gece rüyama giriyor, 9 yıldır uyuyamıyorum. Çimen’i aile meclisi kararıyla öldürüp gömdük” demesiyle ortaya çıktı.


Ağabeyin itirafı üzerine genç kızın annesi Şerife (53), babası Yaşar (55), ağabeyleri Savaş (35), Seven (31) ve İzzet (29) tutuklanarak cezaevine konuldu. Aileden bir tek kız kardeş Hatice tutuklanmadı. Tüm sanıklar poliste cinayeti itiraf etti.

Ancak Çimen’in cesedi gösterilen yerde yapılan aramalara rağmen bulunamayınca, sanıklar bu defa mahkemede, ilk ifadelerini baskı altında dayak yiyerek verdiklerini ileri sürdü. 4 yıl süren dava sonunda mahkeme cesedin bulunamamasını gerekçe göstererek, sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

‘İTİRAFLAR VAR’

Kararın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından temyiz edilmesinin ardından Yargıtay 1.Ceza Dairesi, anne Şerife Yüksel’e verilen beraat kararının onanmasına, baba Yaşar ile ağabeyler Savaş, Seven ve İzzet Yüksel’in beraat kararlarının ise polisteki itirafları dikkate alınarak bozulmasına hükmetti. Yargıtay, cesedin bulunmasının mutlak bir zorunluluk olmadığına vurgu yaparak, itiraflarına rağmen baba ve 3 ağabey hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine beraat kararı verilmesinin isabetsiz olduğunu bildirdi.