ANKARA’da 10 gün önce ilk kez düzenlenen Drift (yanlama) yarışında 34 BAD 08 plakalı yarışçının çarptığı 10 yaşındaki otomobil yarışları tutkunu Ramazan Emre Öztürk, tedavi gördüğü Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Ankara’da eski EGO Bakım Şefliği alanında bir içecek firmasınca düzenlenen Drift yarışlarında Meftun Çelebi’nin kullandığı 34 BAD 08 plakalı modifiye Otomobil, pistte yarışırken kontrolünü kaybederek hızla bina sütununa, ardından yarışı eniştesi ile birlikte oturduğu Keçiören’den izlemeye giden ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Ramazan Emre Öztürk çarptı. Ağır yaralanan Öztürk, Dışkapı Yıldırım Beyazıt eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde 10 gündür tedavi gören Ramazan Emre Öztürk, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşama tutunamayıp can verdi.


Kazada hayatını kaybeden küçük Emre’nin acılı babası Eyüp Özdemir, iki kızından yıllar sonra erkek çocuğuna sahip olduğunu, oğlunun otomobillere özel merakı bulunduğunu söyledi. Baba Özdemir, "Oğlum Eniştesi ile birlikte yarışları izlemeye gitmişti. Ancak alınmayan önlemler ve dikkatsiz bir yarışçının otomobilinin çarpması sonucu ağır yaralandı. Oğlum tedavi gördüğü hastanenin yoğum bakım ünitesinde 10 gün yaşama tutunabildi. Gerekli güvenlik önlemlerini alınmadan ve oğlumun ölümüne sebebiyet veren sürücünün cezalandırılması için hukuksal haklarımı sonuna kadar sürdüreceğim" dedi.

Kaza sonrası ise Dirift yarışları iptal edilmişti. Yarışların devam edilmesini isteyen yüzlerce fanatik yarış tutkunu ise polisin dağılmaları için yaptığı uyarıları dinlemeyince cop kullanılarak dağıtılmıştı. Ramazan Emre Öztürk, Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.