İzmir'de kadın doktor, yasak aşk yaşadığı meslektaşına cep telefonundan "ikinci karın olmaya razıyım" diye mesaj gönderdi. Mesajı gören doktorun eşi, hem boşanma davası, hem de kadın doktora tazminat davası açtı. Kadın doktor, 10 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi. 
 
MESAJLAR DA DELİL OLDU 
 
İzmirli kalp doktoru M. T. iddiaya göre Manisa'da görev yaparken, doktor Z.K. ile yasak ilişki yaşamaya başladı. Yeni evli olan M.T.'nin eşi E.T. Kocasının hareketlerinden şüphelenip takibe aldı. Eşinin cep telefonu ve bilgisayarında araştırma yapan genç kadın, doktor olan Z.K. adlı kadınla görüştüğünü tespit etti. Kadın doktorun en son kocasına mesaj gönderip, "Senin ikinci karın olmaya razıyım" diye yazdığını gördü. Doktor eşinin yasak aşk dışında, yabancı uyruklu kadınlarla yazışmalarını da tespit eden E.T., evlilik birliliğinin sarsıldığını ve eşinin kendisini aldattığını belirterek boşanma davası açtı. Kadın doktor Z.K.'nin en son eşine gönderdiği "Senin ikinci karın olmaya razıyım" mesajını da delil olarak mahkemeye sundu. Eşine boşanma davası açmakla yetinmeyen E.T., kadın doktor Z.K.'ye karşı da manevi tazminat davası açtı. E.T., doktor kadının, evli olduğunu bilerek doktor kocasıyla ilişkiyi kabul ettiğini, kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ve ailesinin dağılmasına neden olduğunu iddia etti. 
 
750 TL DE NAFAKA 


Aile Mahkemesi'nde sonuçlanan boşanma davasında hâkim, M.T.'nin aile birliğine sadık kalmadığını ve eşini aldatarak ağır kusur işlediğini belirtip, eşine 50 bin lira manevi, 50 bin lira maddi olmak üzere toplam 100 bin lira tazminat ödemesi ayrıca aylık 750 lira nafaka ödemesine karar verdi. İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen diğer davada ise hâkim, doktor Z.K.'yi, evli olduğunu bile bile meslektaşı ile ilişkiye girdiği ve aile birliğinin dağılmasına neden olduğu için 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.