Tıpta son derece nadir rastlanan 'Beyaz Hayalet bebek sendromu' nedeniyle vücudunda neredeyse hiç kan olmadan dünyaya gelen bebek mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı.

ABD'nin California eyaletinde geçen ay doğan Türkçe karşılığı Umut olan Hope adı verilen bebek anne karnında yaşanan iç kanama yüzünden kanının yüzde 80'inini kaybetmiş olarak dünyaya gözlerini açtı.

Son derece ölümcül olan hastalığı nedeniyle doktorların yaşama şansı tanımadığı bebek kan nakli tedavisine olumlu yanıt verdi. ABC'nin haberine göre Jennifer ile Josh Juarez küçük kızlarının doğduğunda renginin aşırı beyaz ve cildinin soğuk olduğunu fark etti.

Hemşirenin topuktan kan almak için ayağına enjektör batırdığında hiç kan çıkmaması üzerine doktorlara haber verildi. Doktorlar Hope'un Beyaz Hayalet bebek sendromu hastası olduğunu, tek umudun kan nakli olduğunu söyledi.
Aileye bu sendromla doğan bebeklerinin büyük bölümünün tedaviye yanıt vermeyerek yaşamını yitirdiği söylendi. Küçük kız, kan nakli sayesinde hayata tutunmayı başardı.

Anne Jennifer Juarez "O gerçek bir savaşçı. Beyninin zarar görmesinden çok endişelenmiştik ama her bebek gibi gülümsüyor. Hareketleri gayet normal. Hayatta kalmış olması bir mucize" dedi.