Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahminine göre bugün özellikle 6 ilde çok yoğun kar yağışı görülecek 11 ilde de kar yağışı devam edecek. 

Ankara hava durumu raporuna göre ise kar kağışı bugün de devam edecek. İstanbul için yapılan hava durumu tahmini ise parçalı bulutlu bir hava gösteriyor.

METEOROLOJİ - KAR UYARISI OLAN İLLER

Halen ülkemizin kuzey kesimlerinde devam eden yağışlar gece saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistem ile birlikte yoğun kar yağışına döndü. Meteoroloji yayınladığı hava durumu raporunda yoğun kar yağışı için uyarı verdi.

Bugün yoğun karın etkili olacağı iller şunlar;

Amasya
Tokat
Sinop,
Samsun,
Ordu,
Giresun' un yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı var.. Don ve buzlanma ile birlikte ulaşımda aksamalar başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUGÜNKÜ HAVA DURUMU- KAR YAĞIŞI OLAN DİĞER İLLER

Meteorolojinin günlük hava durumu tahmininde Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Ardahan, Erzincan, Sivas, Trabzon, Rize, Çankırı, Yozgat ve Kastamonu illerinde de yoğun kar yağışının devam edeceği bildirildi.

ANKARA HAVA DURUMU KAR YAĞIŞI

Ankara için yapılan hava durumu tahmininde bugün hafif kar yağışı görülüyor. Kar yağışı Ankara'yı yarın terkedecek. Haftasonu Ankara'da hava sisli olacak. Ankara'da 7 aralık pazartesi gününden itibaren hava sıcaklığı eksilerden 1 dereceye çıkacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul için meteorolojinin yayınladığı hava durumu tahmininde bugün 6 derece sıcaklık görünüyor. Parçalı bulutlu hava devam edecek ve İstanbul haftasonunda da aynı havanın etkisinde olacak. 7 Aralık pazartesi günü ile yeni haftada İstanbul'da hava sıcaklığında küçük de olsa artış olacak.

BOLU HAVA DURUMU

Bolu'da hava durumu bugün için de yoğun kar yağışı gösteriyor. Bolu'da haftasonu havası ise sisli olacak. Kar yağışı yarın bitecek görünüyor.

KASTAMONU HAVA DURUMU

Kar yağışı altındaki Kastamonu için meteoroloji bugünkü hava durumu tahminlerini de yayınladı.

Kastamonu'da kar yağışı bugün devam edecek. 5 Aralık cumartesi günü kar ili terkedecek. 7 Aralık pazartesiden itibaren de kar yağışı bitmiş olacak.

RİZE HAVA DURUMU

Rize için meteorolojinin yayınladığı hava durumu tahminine göre ilde bugün karla karışık yağmurlu hava hakim olacak. Kar yağışı haftasonunda bitecek.

YURTTA KIŞ - SON BİLGİLER

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Aşkale-Erzurum Karayolu'nun İspir yol ayrımında kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Artvin-Erzurum Karayolu'nun il sınırında ise meydana gelen heyelan nedeniyle yolun trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Akşar-Gaziler-Karaurgan Karayolu'nda da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamazken, Bayburt-Erzurum Karayolu'nun Maden mevkisinde de kar ve tipi nedeniyle büyük araçların geçişine izin verilmiyor. Karayolunu kullanan küçük araçların geçişi ise kontrollü şekilde sağlanıyor.

BOLU KAR YAĞIŞI

Kar yağışı nedeniyle Bolu'da 130, Karabük'te 207 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. 

Bolu'da dünden itibaren aralıklarla etkili kar yağışı nedeniyle merkezde 12, ilçelerden Gerede'de 80 , Mengen'de 35 ve Yeniçağa'da 3 olmak üzere toplam 130 köy yolu ulaşıma kapandı. 

KARABÜK KAR YAĞIŞI GEREDE YOL DURUMU

Karabük'te il genelinde 207 köy yolunda kar yağışından dolayı ulaşım gerçekleştirilemiyor. 

 İl Özel İdaresi ekipleri, iş makinesiyle aciliyet gerektiren güzergahlar başta olmak üzere yollarda çalışmalarına devam ediyor. 

 Kar nedeniyle D-100 karayolunun Karabük-Gerede bölümünde ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Kemikli rampaları güzergahında zaman zaman araç kuyrukları oluşuyor.