Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitiren 23 yaşındaki Mehmet Koçoğlu ile geçen yıl halk otobüsünde tanıştığı, aynı bölümde öğrenim gören 22 yaşındaki Sibel Aslan, evlenmeye karar verdi.

Genç çift, düğünlerinde bir farklılık yaparak, tanıştıkları halk otobüsünü gelin arabası yapmak istedi. Bunun üzerine Samsun Ulaşım AŞ'ye giden (SAMULAŞ) Sibel Aslan, yetkililerle görüşerek düğün aracı olarak halk otobüsünü kullanmak istediklerini bildirdi. Yetkililerin izin vermesi üzerine otobüsü süsleten genç çift, davetlileri de alıp şehir turu attıktan sonra vatandaşların şaşkın bakışları arasında nikah salonuna gitti.

Aslan ve Koçoğlu, burada kıyılan nikahla hayatlarını birleştirdi.

Damat Koçoğlu, eşiyle üniversite okurken halk otobüsünde tanıştığını söyledi.

Eşinin aynı bölümde bir alt sınıfta okuduğunu ve arkadaşlıklarının ilerlediğini anlatan Koçoğlu, bir süre sonra evlenmeyi kararlaştırdıklarını belirtti.

Eşinin tanıştıkları otobüsün gelin arabası olmasını istediğini dile getiren Koçoğlu, "Ben belediyenin, halk otobüsünü gelin arabası olarak kiralamayacağını söyledim ama o yetkililerle görüşüp otobüsü gelin arabası yapmayı başardı" dedi.

Önce güldüler, sonra izin verdiler

Gelin Sibel Aslan ise otobüsü gelin arabası yapmanın kendi fikri olduğunu ifade etti.

Fikrinin eşine ilginç geldiğini ama bunun pek mümkün olmayacağını düşündüğünü anlatan Aslan, "Bunun üzerine SAMULAŞ'a gittim. Kapıda güvenlik karşıladı, nereye gideceğimi sordu. Bir yetkili ile görüşmek istediğimi söyledim ama kabul etmediler. Yetkililerle görüşmemin tek yolu, güvenliğe otobüsü gelin arabası yapmak fikrimi söylemekti. Ben de bunu yaptım. Tabii çok güldü ama beni bir yetkili ile görüştürdü" diye konuştu.

Fikrinin görüştüğü yetkililere de oldukça ilginç geldiğini vurgulayan Aslan, "Tabii onlar da güldü. 'Bize hiç böyle bir teklifle gelen olmamıştı' dediler. Sonra kabul ettiler ve halk otobüsünü bize kiraladılar. Çok mutlu oldum" ifadesini kullandı.