Mersin'de boşanma davası devam ederken şehit düşen Uzman Jandarma Onbaşı Sabri Acem için ödenen 96 bin liralık ölüm yardımını aldığı için kocasının ailesi tarafından 'cenazeye bile katılmadı, parasını aldı' şeklinde eleştirilen şehit eşi Ayşegül Acem, gözyaşları içerisinde kendini savundu.
Suçlamaların tamamının asılsız olduğunu söyleyen Acem, "Eşimin ailesi cenaze törenine katılmamı istemediği halde ben törene giderken fenalaştım ve hastaneye kaldırıldım. İki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 6 saat süren açık kalp ameliyatı geçirdim" dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU
24 Mart 2016 tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolundaki Mermer Jandarma Karakolu'naPKK terör örgütünce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem için 96 bin liralık ölüm yardımı boşanma davası açan 21 yaşındaki eşi Ayşegül Acem'e ödenince, şehidin babası Erkan Acem kendilerine ödenmesi gereken parayı cenazeye bile gelmediğini iddia ettiği Ayşegül Acem'in almasına tepki göstermiş ve yetkililerden bu konuda yardım istemişti. Hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan Ayşegül Acem, iddiaların tamamının asılsız olduğunu belirtirken, haberle ilgili yapılan yorumların da kendisini yaraladığını, derinden üzdüğünü söyledi. Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan genç kadın, hiçbir şeyin anlatıldığı gibi ya da göründüğü gibi olmadığını söyledi.

"KİM İSTER EŞİNİN ŞEHİT OLMASINI"

Hakkında çıkan haberleri üzüntüyle izlediğini kaydeden Ayşegül Acem, "Hepsi asılsız. Ben onlar gibi kağıda döküp konuşmayacağım. Çünkü her şey yaşadığım şeyler. Ben halen evli olmasaydım askerler ilk gelip bana haber vermezdi. Gecenin 02.30'unda askerler benim yanıma geldi ve 'eşiniz şehit oldu' dediler. Ben durumumu anlattım, boşanma sürecinde olduğumu gelen askerlere söyledim. Onlar bana, 'Siz ne kadar da boşanma sürecinde olsanız, yasal olarak eşi görünüyorsunuz. O yüzden bütün haklarına sahipsiniz' dediler. Haklarımdan da bahsettiler. Ben o zaman keşke şehit olmasaydı da onun haklarından yararlanmasaydım dedim. Zaten uzun süredir boşanma mahkemesi sürdürüyorum. Kim ister eşinin şehit olmasını ya da evlenip ayrılmak. Ben ayrılmak için evlenmedim" diye konuştu.