İzzettin Mahallesi Uzunduvar mevkiindeki kaza, 25 Ekim 2013'te saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Kaş'tan Seydikemer'e giden Halil Kırlangıç yönetimindeki 48 H 9241 plakalı kamyonet, evinin önünden yola çıkmak için bekleyen İbrahim Şıt'ın kullandığı 48 H 0802 plakalı otomobile çarptı. Kazada yaralanan evli ve 2 çocuk babası Şıt, ambulansla götürüldüğü Özel Fethiye Esnaf Hastanesi'nden 1 gün sonra taburcu oldu. Şikayetçi olmak için gittiği Eşen Jandarma Karakolu'nda kaza sonrası jandarma trafik ekipleri tarafından tutulan kaza tutanağını gören Şıt, kazanın tutanaktaki gibi olmadığını iddia etti. Şıt, hastaneye kaldırıldığı için kamyonet sürücüsü Halil Kırlangıç'ın beyanlarına göre tutulduğunu öne sürdüğü tutanağın değiştirilmesi için Fethiye 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
OTOMOBİLİ YERİNDEN KALDIRMIYOR

1.5 yıldır hurdaya dönen aracını evinin önündeki kaza yerinden kaldırmayan Şıt, haklılığını kanıtlamak için hukuk mücadelesi veriyor. Kazadan sonra kendisine hurdaya dönen otomobiliyle aynı marka ve model yeni bir otomobil alan Şıt, asli kusurlu kamyonet sürücüsüyken kendisinin hatalı gösterildiğini öne sürüyor. 

Kazanın oluş biçimini anlatan Şıt, "Evimin önünde, otomobilin içinde yola çıkmak için bekliyordum. Kamyonet hızla gelip otomobilime çarptı. Gerisini hatırlamıyorum. İlk önce öldüğümü sanmışlar, daha sonra hastaneye götürmüşler. Kaza sonrası tutanakları görünce, çarpışmanın otomobilimle evimin önüne giriş yapmaya çalışırken yaşanmış gibi gösterildiğini gördüm. Duruma itiraz ettim. Şikayetçi oldum. Dava devam ediyor. Ancak mahkeme savunmamızı dikkate almıyor. Ben de otomobili buradan kaldırmıyorum. Haklılığım kanıtlanana kadar da kaldırmayacağım" dedi.

'EVİN GİRİŞİNİ DEĞİŞTİRDİ'

Otomobili yerinden oynatmamak için evin girişini değiştirdiğini aktaran Şıt, şöyle dedi:

"Otomobildeki darbeye bakılınca kazanın tutanaktaki gibi olamayacağı açıkça görülüyor. Ben evin önüne giriş yaparken değil, yola çıkmak için beklerken kamyonet otomobilime çarptı. Kontrolsüz ya da hatalı dönüş yapmadım. Ailemden olaya şahit olanlar var, ancak beyanları kabul görmüyor. Fethiye'de haklılığımı kanıtlayamazsam Anayasa Mahkemesi'ne hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim. Bu otomobili de gerekirse ömrümün sonuna kadar buradan kaldırmayacağım."