Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve tatillerini  geçirmek için Türkiye'ye gelen vatandaşların bir bölümü, yaşadıkları ülkelere  dönmeye başladı.Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, gümrük sahasında uzun kuyruklar  oluşturdu.  Bu arada, polis ekipleri ve yetkililer otomobilleri sıralara dizerek  kontrollü geçişleri sağlıyor.

Giresun'da talini geçiren Anıl Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Almanya'ya gitmek için yola çıktıklarını söyledi.Tatilde ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdiklerini ifade eden Uzun,  "Tatil güzel ve çabuk geçti. Tatilimizi en verimli şekilde geçirmeye çalıştık.  İnsanın vatanında yakınlarıyla birlikte vakit geçirmesi her anlamda moral oluyor"  diye konuştu.


Ankara'da tatilini geçiren Ömer Sarıkaya da yıllık izin tatilini  memleketinde yakınlarıyla geçirdiğini söyledi.Yurt dışında yaşayan Türklerin yaz aylarında Türkiye'ye akın ettiğini  belirten Sarıkaya, "Türkiye'de bulunmak çok güzel de bir de bu dönüş yolundaki  sıra olmasa daha güzel olacak. Allah nasip ederse Hollanda'ya gideceğiz. Üç hafta  Ankara'da kaldık, tatilimiz çok güzeldi" şeklinde konuştu.Sarıkaya, dönüş yolculuğunda en çok sıcaktan etkilendiklerini  sözlerine ekledi.

Gurbetçiler dönüş yolunda! Uzun kuyruklar oluştu...