Olay iki yıl önce meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babası Orhan Tuncay, eşi Antalya’da çalışan H.Ö.’nün kapısını çalarak "Alt kata tavandan su sızıyor. Sizin banyodan olabilir bir bakayım" diyerek içeri girdi. İddiaya göre ikiz kızlarının önünde H.Ö.’nün boğazını sıkan ve cebindeki 200 lirayı alan Orhan Tuncay, genç kadını yatak odasına sürükledi. Cinsel tacizde bulunan Orhan Tuncay, genç kadının "Kocam şimdi gelmek üzere" deyince paniğe kapılarak kaçtı.
Yakınlarına haber veren H.Ö. polise başvurdu. Eve gelen polisler yaptıkları incelemede 5 ayrı yerde parmak buldu. Emniyet Müdürlüğü veritabanında yapılan karşılaştırmasında parmak izlerinin daha önce ’uyuşturucu kullanmak’ suçundan kaydı bulunan 32 yaşındaki Orhan Tuncay’a ait olduğu saptandı.

Gözaltına alınarak tutuklanan Orhan Tuncay hakkında  ’konutta yağma’, ’basit cinsel saldırı’, ’konut dokunulmazlığını ihlal etme’  ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 40 yıla kadar hapis istemiyle Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Savunmasında eve hırsızlık yapmak için girdiğini söyleyen Orhan Tuncay, "Para aldığımı hatırlamıyorum ve herhangi bir cinsel tacizde bulunmadım. İşlediğim suç hırsızlığa eksik teşebbüstür ve bir zarar doğmamıştır. Uzun süredir uyuşturucu kullandığım için böyle bir hataya düştüm. Bu eve uyuşturucu etkisinden girdim ve pişmanım" dedi.

Yaşadığı olay nedeniyle Diyarbakır’dan ayrılan mağdur H.Ö. de talimatla verdiği ifadesinde, "Ağzımı kapatıp, boğazımı sıkmaya başladı. O an ikiz kızlarım bize bakıyordu. Çocuklarıma, ’İçeri girin yoksa annenizi öldürürüm’ dedi. Daha sonra bana dönerek ’Evde ne varsa ver yoksa çocuklarını öldürürüm’ dedi. Montumun cebinden 200 liramı aldı. Sonra boğazımı sıkarak beni yatak odasına sürüklemeye başladı. Pantolonunun kemerini ve fermuarını açmaya çalıştığı sırada, ’Kocam gelmek üzere’ dedim. Bunun üzerine panikleyerek kaçtı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanık Orhan Tuncay’ı ’konutta yağma’, ’basit cinsel saldırı’, ’nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 21.5 yıl hapis cezasına çarptırdı ve indirim uygulamadı.