Otyam için Ankara’da düzenlenen törenin ardından Otyam’ın cenazesi karayolu ile Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine getirildi. Türk Bayrağı'na örtülü Otyam’ın cenazesi burada cenaze aracından alınarak omuzlarda Hacı Bektaş-i Veli Müzesi avlusuna getirildi.

Müzenin avlusunda düzenlenen ve Hacı Bektaş-ı Veli Postnişi Veliyeddin Ulusoy önderliğinde Alevi dedesi Mehmet Turan tarafından yönetilen törende ‘Tığlama’ merasimi gerçekleştirildi. Otyam’ın naaşının etrafında semahın ardından, törene katılanlar Otyam için Alevi inancına göre rıza verdiler.
Ardından Otyam’ın naaşı cenaze aracına alındı ve vasiyeti üzerine gömüleceği Çilehane mevkiindeki İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı’na getirildi.

Buradaki törende ise Otyam için sanat ve siyaset dünyasından dostları konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından Otyam’ın naaşı sanatçı dostlarının seslendirdiği ‘Türkülerle Gömün Beni’ türküsü eşliğinde defnedildi.
Törene; Otyam’ın ailesinin yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, sanat, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.