Türkiye bu yıl ileri saat uygulamasına bir gün sonra geçecek. Haliyle de bu fena halde kafa karışıklığı yaratacak. Cep telefonları veya bilgisayar gibi elektronik araçlar otomotik olarak ileri saat uygulamasına geçiyor. Haliyle pazar günü cep telefonundaki saate kanmayın!
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler 31 Mart Pazartesi günü saat 03.00'dan itibaren bir saat ileri alınacak.

30 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle yaz saati uygulaması 1 gün ileri alındı. Bakanlar Kurulunun 16 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararı doğrultusunda mart ayının son günü yaz saati uygulamasına geçilecek.

BİLGİSAYARLAR VE CEP TELEFONLARI OTOMATİK GEÇECEK

Ancak yaz saati uygulamasında yapılan bu manuel değişiklik bazı sorunlara yol açacak.

Bilgisayarlar, cep telefonları gibi teknolojik aletler otomatik olarak yaz saatine 30 Mart Pazar saat 03.00'te geçecek. Yani Türkiye'de halk Pazar sabahı uyandığında cep telefonu ve bilgisayarlarının saatlerinin bir saat ileriye alınması nedeniyle karmaşa yaşayacak.


BUNU YAPIN

Bu sorun çözmek için otomatik yaz saati ayarını devre dışı bırakmak gerekiyor.

Tüm telefonların ana menülerinde Ayarlar ve/veya Genel ana seçenekleri bulunuyor. Saat ve Tarih ayarları, genellikle bu başlıklar altındadır. Öncelikle yapılması gereken, varsa eğer, telefonunuzun otomatik yaz saati ayar işlevini devre dışı bırakmaktır. Bıraktıktan sonra elle ayar yapabilirsiniz.

Bilgisayarlarımızın çoğu Windows işletim sistemi kullanıyor. Otomatik yaz saati değişikliği, bu işletim sisteminde de bulunuyor. Otomatik ayarı kapatıp Zaman Dilimi'ni değiştirme veya elle ayarlama, burada da uygulanacak çözümler.