Konya'da üniversiteli sevgilisi 22 yaşındaki Ayşe Acar'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ömür boyu hapis cezası istenen 25 yaşındaki Ahmet Dursun Kılıç'ın yargılanmasına başlandı. Kılıç, savunmasında sevgilisinin sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında ilişkisini gizlediği ve onun yüzünden 30 bin lira borçlandığı için tartışıp, olayın gerçekleştiğini söyledi. Kılıç, "Beni aldatacağını öğrenmişim' dedi.

Olay, geçen ekim ayında merkez Selçuklu İlçesi Musalla Bağları Mahallesi Ankara Caddesi'nde meydana geldi. Eşinden boşanan ve taksicilik yapan Ahmet Dursun Kılıç, Kurban Bayramı tatili için memleketine gelen Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İşletme Bölümü öğrencisi Ayşe Acar, arkadaşları E.B. ve E.Y. ile birlikte otomobil kiralayıp gezintiye çıktı. Otomobilin arka koltuğuna oturan Kılıç ve sevgilisi Acar tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Kılıç, Acar'ı, boğazından ve karnından bıçakladı, ayırmayı çalışan arkadaşı E.Y.'yi de parmaklarından yaralayıp kaçtı. Arkadaşları tarafından Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Ayşe Acar, yaşamını yitirdi. Polis tarafından gözaltına alınan Kılıç da, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Kasten öldürme ve yaralama' suçundan tutuklu yargılanan Ahmet Dursun Kılıç, bugün ilk kez hakim karışsına çıktı.

'FACEBOOK'TA İLİŞKİNİ NEDEN GİZLEDİN?'

Arkadaşlarıyla gezmek için otomobile bindiği sırada sevgilisi Ayşe Acar'a, 'Facebook hesabındaki ilişki durumunu neden gizledin?' diye sorduğunu anlatan Kılıç, bunun üzerine sevgilisinin eve gitmek istediğini söyledi. Sevgilisine bunları hak etmediğini söylediğini ifade eden Kılıç, 'Ben bunları hak etmiyorum. Ben senin için 30 bin lira borca girdim, param bittiği için mi böyle oluyor, hak ettiğim bu muydu diye söyledim. Ayşe, bana 'Seni kullandım, denize düşen yılana sarılır, ben Mehmet'ten ayrılıp seni buldum. Ancak Mehmet'i unutmadım, seninle evlilik amacım yoktu' deyince, neden harcamaları yaptırdığını sordum' dedi.

"ALDATACAĞINI ÖĞRENMİŞTİM"

Ahmet Dursun Kılıç, bunun üzerine aralarında çıkan tartışma sonucu yanında bulunan bıçağı kullandığı ancak bundan sonrasını hatırlamadığını söyledi. Sevgilisinin kendisini aldattığını öne süren Kılıç, 'Olaydan yaklaşık 1 ay önce Ayşe Acar'ın, önceki erkek arkadaşı Mehmet ile Mersin'e gideceğini ve beni bu şekilde aldatacağını öğrenmişim' iddiasında bulundu.

Kılıç, savunmasında sevgilisinin Facebook sayfasında bir kamu kurumunun yöneticisiyle yaptığı görüşmeleri gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

'Bu konuşmalarda İstanbul'a geleceğini ve orada kalacağını, ancak yerinin olmadığını, kamu kurumu yöneticisinin de kendisine otelde kalabileceğini söylediğini gördüm, kendisine ne olduğunu sorduğumda Ayşe Acar, kendisine iş fırsatı olacağını ve bu şekilde iş imkanı sağlanacağını söyledi.'

İŞ YAŞAMI İÇİN ÖNEMLİYDİ

Olay sırasında yanlarında bulunan ve ayırmak isterken parmaklarından yaralanan E.Y., ise 'O yöneticiyle görüşmek için İstanbul'a gideceği konusunu Ayşe bana söylemişti. Biz bu konuyu konuşmuştuk. Zira eğitimimiz açısından ve ilerideki iş yaşamımız açısından o kurum önemliydi. Ben kendisine eğer giderse ben de İstanbul'a gideceğimi söylemiştim" dedi.

Ayşe Acar'ın babası Abdurrahman Acar da ifadesinde, "Eğer kızımı kendisini aldattığı için öldürdüyse, neden daha önce kendisini aldatan eşini öldürmemiş. Eğer onu da öldürseydi o zaman alnından öperdim" dedi.

Duruşma tanıkların dinlenilmesi için 12 Mart'a ertelendi.