Adana'daki yangında iki kızından biri vefat eden, diğeri de yaralanan anne Teslime Aydoğdu'nun, önceki yıllarda doğumdan kısa bir süre sonra 3 bebeğinin de yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde yaşayan Teslime Aydoğdu, geçmiş yıllarda doğumlarından kısa bir süre sonra yaşamını yitiren 3 bebeğinin ardından yurt yangınında da kızını kaybetmesiyle dördüncü kez evlat acısı yaşadı.
İlçenin kırsal mahallelerinden Köprücek de ikamet eden Aydoğdu, 1997 yılında 40 günlük oğlunu, bir yıl sonra 60 günlük kızını, 1999'da 2 günlük kızını toprağa verdi.
Daha sonra dünyaya gelen 3 kızı ile hayata tutunan acılı anne, dört gün önce özel öğrenci yurdunda çıkan yangında evlatlarından 10 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Tuğba'yı kaybetti, diğer kızı Neslihan ise yaralandı.
Teslime Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç çocuğunun yaşamını yitirmesinin üzüntüsünü yıllarca taşıdığını, ardından kızını da kaybetmesiyle acısının tazelendiğini söyledi.
Evlat acısını ilk kez 1997'de yaşadığını anlatan Aydoğdu, "İlk çocuğum 40, ikincisi 60, üçüncüsü ise 2 günlükken öldü. Yokluktan, çaresizlikten yüksek ateşten öldü yavrularım. O zamandan beri acı çekiyorum. Kendime geleceğim zaman Tuğbamı da kaybettim." dedi.
Aydoğdu, okur yazar olmadığı için sıkıntı yaşadığını, çocuklarını okutmak için onların hasretine katlandığını dile getirdi.
Yurttaki yangından bir yakınının "Aladağ'da yurtta yangın çıkmış televizyonu aç" demesi üzerine haberdar olduğunu dile getiren Aydoğdu, "Telaştan kumandayı bulamadım. Televizyonu açamadım. Koşarak dışarı çıktım ama Aladağ'a gidecek araba bulamadım gidemedim. Sabahlara kadar çaresiz dağda kaldım." ifadesini kullandı.