Samsun’da 30 yaşındaki S.Y.’ye kendilerini polis olarak tanıtıp, evine girerek bin 800 lirasını gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan Mesut Y. ile Şevket Y. kardeşler hakim karşısına çıktı. S.Y., "Beni gasp ettiler. Şikayetçiyim" dedi.
Olay 2 ay önce Samsun’un Atakum İlçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Mesut Y., S.Y.’yi arayıp kendisini polis olarak tanıttıktan sonra, "Bir konuyla ilgili görüşünüzü alacağız" dedi. S.Y. de bunun üzerine evi tarif etti. Mesut Y., kardeşi Şevket Y.’yi de yanına alıp eve gitti. Mesut Y., S.Y.’nin evine girip, "Kaç para alıyorsun?" gibi sorular sordu. Şüphelinin polis olmadığını anlayan S.Y. evden kovmak için kapıyı açtığında, kapının önünde bekleyen Şevket Y., "Kadının ağızını kapatıp boğazını sıktı. İkili arasında boğuşma yaşanırken, Mesut Y. de başka odada bulunan çantadan S.Y.’nin bin 800 lirasını aldı. İkili daha sonra kaçtı.
 
BAŞKA SUÇTAN YAKALANDILAR 
 
Polise giden S.Y. şüphelilerin eşgalini verip şikayetçi olduğunu söyledi. Polis her iki kardeşi, başka bir cinsel taciz ve gasp olayının şüphelisi olarak gözaltına alıp S.Y.’yi teşhis için çağırdı. S.Y.de kendisini gasp eden şüphelileri teşhis etti. Adliyeye sevk edilen Mesut Y. tutuklanırken, Şevket Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 


16’ŞAR YIL HAPİS ESTEMİ
 
Samsun 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’geceleyin gasp ve konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından haklarında 16’şar yıl hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Mesut Y. ile başka bir cinsel taciz ve gasp olayından tutuklu bulunan ancak bu suçtan tutuksuz yargılanan Şevket Y.’nin yargılanmasına bugün başlandı. Mahkeme heyetine suçsuz olduğunu söyleyen Mesut Y., "Ben canımdan bezmiş durumdayım. Bu kadınla Atakum Sahil Yolu’nda karşılaştık. Konuşup ayrıldık. Bir daha da görmedim" dedi.
 
’CİNSEL İLİŞKİ İÇİN ANLAŞTIK’ İDDİASI
 
S.Y.’nin telefonunu internetten öğrendiğini belirten Şevket Y. ise kendini şöyle savundu:
 
"Telefon açıp cinsel ilişkiye girmek istediğimi söyledim. Yerini tarif etti, ben de gittim. 150 lira istedi. Çok olduğunu söyledim. Daha sonra parayı çıkartıp verdim. S.Y. soyununca vücudunda iki çizgi vardı ’Bu ne’ diye sorduğumda sinirlenip ayağa kalktı ve ’sanane lan’ dedi. Ben cinsel ilişkiye girmekten vazgeçtiğimi söyledim. Ben cep telefonumu ve paramı masanın üzerinden alırken bıçak çekip dışarda adamı olduğunu söyledi. Bende ’varsa var’ deyip, kendisinden şikayetçi olacağımı söyleyerek evden ayrıldım."  
 
’YALAN SÖYLESEM TECAVÜZLE DE SUÇLARDIM’
 
Her iki sanığın da yalan söylediğini öne süren S.Y. ise mahkemede verdiği ifadesinde şöyle dedi:
 
"Cep telefonumu arayan bir şahıs polis olduğunu ve bir konuda bilgime başvuracağını söyleyince inanıp evimi tarif ettim. Mesut eve gelip yine polis olduğunu söyledi. Ancak üzerinde eşofman olduğu için polisin bu kıyafetle evime gelmeyeceğini bildiğimden polis olmadığını anladım. Bana ’Kaç para kazanıyorsun?’ gibi sorular sordu. Evimden çıkartmak için kapıyı açtığımda diğer sanık kapıda bekliyormuş ve benim ağızımı kapatıp boynumu sıktı. Boğuşmaya başladım. Bu sırada diğer sanık çantamdaki bin 800 lirayı alıp kaçtılar. Ben yalan söyleseydim bana tecavüz ettiklerini de söylerdim. Ama tecavüz etmediler. Şikayetçiyim." 
 
Sanık ve mağdur ifadelerini alan mahkeme heyeti tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, dosyadaki eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.