Eskişehir'de üniversite öğrencisi C. Ü. kimliği belirsiz kişilerce kaçırılması ve ıssız bir yerde bayılana kadar dövülmesi tedirginlik yarattı. Eskişehir Emniyeti, olayın sivil polislerce gerçekleştirildiği iddialarına ilişkin açıklama yaparak faillerin arandığını duyurdu.

Bayılana kadar dövüp evine bıraktılar.

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi C.Ü, 1 Haziran gecesi yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Saat 00.30'da çalıştığım kafeden çıkıp arkadaşlarımla yemek yedim. Yemek yediğimiz yerde arka masamızda sivil polislerin oturduğunu arkadaşlarım daha sonrasında söylediler. Fakat olayla ilgisinin olup olmadıklarını bilemiyorum. Yemekten çıktığımda tahminen saat gece 1'i geçiyordu. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nün Eczacılık kapısından çıkıp eve doğru döndükten sonra rengini, modelini göremediğim bir araç yanıma yaklaşarak önümü kesti. 4 kişi çıkıp üzerime çullandı. Beni arabaya bindirdiler. Arka-orta koltuğa oturtup kafamı bacağımın arasına sıkıştırarak hiç bir şey söylemeden bir süre gittikten sonra bir an dışarı çıkıp dördü birden vurmaya başladılar. Issız bir tarlada dövüldüm. Biri sopalı; diğerleri tekme ve tokatla darp etmeye başladılar. Vururken 'Geçmişini biliyoruz, ayağını denk al, bu sana ikinci uyarımız' diyerek tehditler yağdırdılar. Vücudumun ve yüzümün çeşitli yerlerine darbeler aldım. En son hatırladığım ense köküme inen sopa darbesiydi. Kendime geldiğimde oturduğum apartmanın giriş katında bulunuyordum. Arkadaşlarımı arayıp haber verdim ve kendi olanaklarımla evime çıkıp içeride bekledim. Bir süre sonra eve gelen arkadaşlarım beni Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra sabaha karşı eve döndüm."

Emniyet: Failleri arıyoruz

Olayla ilgili olarak Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu alan C.Ü ayrıca savcılığa suç duyurusunda da bulundu. Ali İsmail Kormaz'ın dövülüp öldürülmesinin üzerinden 1 yıl geçerken kentte yaşanan olay tedirginlik yarattı. C.Ü'nün  daha önce de sivil polisler tarafından tehdit edildiği iddiası ile saldırganların döverken "Bu sana ikinci uyarımız" dediği iddiaları sosyal medyada tartışılınca Eskişehir Emniyeti de bir açıklama yaptı.

C.Ü'nün 2 Haziran 2014 günü saat 02.00 sıralarında Şirintepe Mahallesi'nde darp edildiğine dair bir müracaatı olduğu ve kimler tarafından darp edildiği yönünde çok yönlü soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, "C.Ü. isimli şahsın 1 Haziran gecesi sivil polisler tarafından kaçırılarak dövüldüğü şeklinde sosyal medyada bazı haberlerin yer aldığı görülmüştür. Şahsın müracaatında kendisini polislerin dövdüğüne dair beyanı olmadığı gibi böyle bir konuya dair bir bulgu, müracaat, şüphe ve iddia edildiği gibi darp sırasında telsiz sesi vesaire yönünde bir bilgi de bulunmamakta olup, kendisini darp edenlerin ortaya çıkarılması çalışmaları sürmektedir.C.Ü.ile detaylı konuşulup faillerin bulunmasına yönelik plaka, eşkal ve benzeri bilgiler alınmaya çalışılmaktadır" denildi.