Erdek İlçesi, Tatlısu Mahallesi Beyazevler Mevkii’nden sabaha karşı 3 metre boyundaki fibergalss tekneyle balığa çıkan 5 kişi, bir süre sonra teknenin alabora olmasıyla denize düştü. Teknedeki 5 arkadaştan Erdal A., Şevket P., Barbaros Ö. ve Cansın Ö. yüzerek kendilerini güçlükle kıyıya atarken, Ertan Taşdemir ise denizde kayboldu.
Kaza sonrası olay yerine gelen Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, "Teknede bulunan Ertan Taşdemir hala kayıp. Ertan Taşdemir’nin aranmasına Bandırma Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından devam ediliyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü’nden dalgıç talebinde bulunduk. Erdal A., Şevket P., Barbaros Ö. ve Cansın Ö.’nün tedavileri ise Bandırma Devlet Hastanesi’nde sürüyor" dedi.

"ERTAN ÇOK İYİ YÜZME BİLİYORDU"

Taşdemir’in kayıp haberini alan Gönen İlçesi’ndeki yakınları olay yerine gelerek, arama çalışmalarını izledi.

Denizde kaybolan Ertan Taşdemir’in dayısı Günay Güventürk, "Ertan çok iyi yüzme biliyor. Deniz astsubayı sınavlarına girdi ve kazandı. Bir hafta sonra deniz astsubayı olacaktı. Arkadaşlarıyla buraya eğlenmeye gelmişler. Tekneyle 5 arkadaş denize açılmışlar. Teknenin su aldığını öğrendik ve sonrasını bilmiyoruz" diye konuştu.