Adana’da gelin ve damat manzara fotoğrafı çektirmek üzere geldikleri parkta hırsız şoku yaşadı. Kendileri fotoğraf çektirdiği sırada arabadaki altın yüzük, para ve kredi kartları bulunan çantalarının çalındığını öğrenen gelin ve damat büyük şok yaşadı. 

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre pazar akşamı düğün yapmaya hazırlanan Nazan Kaplan (22) ve Fatih Zeytin (26) çifti, gündüz manzara fotoğrafı çektirmek için Doğal Park’a geldi. Gelin arabasıyla parka gelen çift, otomobili Doğal Park’ın otoparkına bırakıp parkın iç kısmına geçerek fotoğraf çektirmeye başladı. Bu arada gelin ve arkadaşları çantalarını da otomobilde bıraktı. Bunu fırsat bilen hırsızlar, gelin ve damat en mutlu günlerini ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektirdiği sırada gelin arabasının camını kırıp içindeki çantaları alarak kayıplara karıştı. Gelin, fotoğraf çektirirken bir malzemeye ihtiyaç duyulunca sağdıçlarından birini otomobile gönderdi. Arkadaşı otomobilin yanına geldiğinde camın kırık olduğunu ve çantaların da kayıp olduğunu görünce şok oldu. Olaydan haberdar olan gelin ve damat da otomobilin yanına geldiklerinde şok yaşadı. Hemen polisi arayan Fatih Zeytin, gelin arabasının soyulduğunu ihbar etti. Olay yerine gelen polis otomobilde parmak izi çalışması yaparken, bir taraftan da etrafta zanlıyı aramaya başladı ancak ilk etapta kimse bulunamadı. Çift polise ifadesini verirken, gelin en mutlu gününde polise parmak izi örneği vermek zorunda kaldı. Polis bir süre daha otomobilde çalışma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Gelin Nazan Kaplan, manzara fotoğrafı için parka fotoğraf çektirmeye geldiklerini belirterek, "Biz fotoğraf çektirirken otomobilde bulunan bir şey lazım oldu. Arkadaşlar almaya geldiğinde otomobilin camının kırık olduğunu ve çantaların çalındığını görmüş. Bize haber verdi, bizde fotoğraf çektirmeyi bırakıp otomobilin yanına geldik. Benim düğün yüzüğüm parmağımdaydı, düğün takıları da eşimdeydi bu nedenle onlar çalınmamış ancak yüzük, para ve kredi kartları gitmiş. Çok üzücü bir olay, şok olduk. Bugün bizim en mutlu günümüzdü. Bence bu durumlara önlem alınmalı. Biz de böyle olaylar olduğunu bilseydik çantaları otomobile koymazdık" diye konuştu.


ADANA’DA 5 AYDA 7 GELİN ARABASI SOYULDU

Adana’da 5 ayda aralarında Norveçli gelinin de bulunduğu 7 gelinin düğün arabası, camları kırılmak suretiyle soyuldu. Bu 7 soygun olayının 2’si Merkez Park, 4’ü Doğal Park, 1’i ise bir kebapçının oto parkında meydana geldi.

İlk olay 3 Kasım 2013 tarihinde meydana gelmiş, Selman Demiryürek (26) ile Seda Demiryürek (25) Merkez Park’ta fotoğraf çektirirken gelin arabasının camı kırılmış ve 10 bin lira değerinde altın ve gelinin cep telefonunun bulunduğu çanta çalınmıştı. Polisler güvenlik kameralarını incelerken, birinin elinde gelinin çantası bulunan 2 kişinin yüzünü kapattığı görüldü. Yapılan araştırma sonucu zanlılar Mehmet A. (26), Ümit E. (24) ve Uğur K. (25) saklandıkları evlerde yakalandı. Zanlılardan Mehmet A. adliyeye sevk edilirken, “Televizyonda haberi izledim ve pişman oldum. Gelinin gözyaşlarına üzüldüm” demişti. Zanlılar mahkeme tarafından tutuklandıktan sonra ilk duruşmada hakime altınları geri ödeme sözü vererek tahliye oldu ancak aradan 1,5 ay geçmesine rağmen ne altınlar ortada ne de hırsızlar.

Merkez Park’taki ikinci olayda ise, damat Merkez Park’ta düğün fotoğrafı çektirirken düğün arabasının camı kırıldı. Arabadaki çantayı alan hırsızlar kayıplara karıştı. Kötü haber, gelin Hatice Güçlü’ye (23) düğün esnasında söylendi. Hatice Güçlü (23) ile Selman Taşkın (26) çiftinin tesellisi, hırsızların boş çantayı almış olması. Bu olayda gelin ve damat şikayetçi olmamıştı.


Yaşanan diğer bir olay ise, merkez Çukurova ilçesinde bulunan Doğal Park’ta 15 Aralık 2013’te meydana gelmişti. Ünal Kara (30) ile Nurcan Kara (28) çifti, fotoğraf çektirirken düğün arabalarının camı kırılmış ve çanta çalınmış, ancak çantanın içinde değerli bir eşya olmadığı için gelin ve damat şikayetçi olmamıştı.

Diğer bir olayda ise, Norveç’ten gelerek Adanalı Garson Tolgahan Küncü (24) ile evlenen Birgitte Jorgensen (22), düğünden sonra kebapçıya geldiği sırada gelin arabası soyuldu. Yine cam kırmak suretiyle meydana gelen olayda, polis kan izinden zanlıya ulaşmaya çalışıyor.
Geçtiğimiz hafta Doğal Park’ta yine cam kırmak suretiyle art arda 2 düğün arabasında hırsızlık meydana gelirken, bu hafta sonu da Nazan Kaplan ile Fatih Zeytin’in düğün arabası cam kırmak suretiyle soyuldu.

5 ayda soyulan 7 gelin arabası da aynı yöntemle soyuldu. Zanlılar, kimsenin olmadığı yerde gördükleri gelin arabasının içinde değerli eşya olduğunu tahmin ederek, yanlarında getirdikleri bujiyi ağızlarında ıslatıktan sonra otomobilin camına fırlatıyor. Islanan buji, otomobilin camını çok ufak parçalara ayrılmasını sağlayarak hırsızın işini kolaylaştırıyor. Hırsız kırılıp dökülen camdan elini sokarak içindeki çantayı alıp kayıplara karışıyor.