Olay, saat 18.30 sıralarında  Yeşilyurt Mahallesi TOKİ konutları arkasındaki arazide Özdemirler ailesinin düğünde meydana geldi. İddiaya göre düğün sahibi Özdemir ailesi ile komşusu Gercikler ailesi arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma birden büyüyerek tabanca ve pompalı tüfeklerin kullanıldığı silahlı kavgaya dönüştü. Taraflar birbirine kurşun yağdırırken, davetliler dehşet dolu dakikalar yaşadı.
22 yaralı 40 gözaltı

Silah sesleri çevrede de endişe yaratırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisin uyarısına rağmen taraflar birbirlerine ateş etmeyi sürdürdü. Müdahale eden polisler de iki ateş arasında kaldı. Bunun üzerine olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi. 3'ü polis 23 kişinin yaralandığı silahlı kavgayı, olay yerine sevk edilen özel harekat polisleri güçlükle ayırdı. Yaralılar ambulanslarla  Osmaniye Devlet, Özel Yeni Hayat ve Özel İbni Sina Hastaneleri'ne götürüldü.

Bir polis otosunun camlarının kırıldığı, lastiğinin patladığı ve 2 de tabanca mermisinin isabet ettiği kavgada 40 kişi gözaltına alındı. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, yeni bir olay yaşanmaması için güvenlik güçleri mahallede ve hastanelerde geniş güvenlik önlemleri alındı.

5 tüfek bulundu

Silahlı kavganın ardından polis, evlerde ve civardaki araçlarda yaptığı aramada 5 pompalı tüfek ele geçirdi. Tüfeklere el koyan polis, olay yerinde yapmış olduğu incelemelerde ise 100’lerce av tüfeği fişeği buldu. Öte yandan polisin, olaydan sonra kaçan çok sayıda kişiyi de aradığı belirtildi.

Kavganın nedeni 'istek şarkı'

Edinilen bilgiye göre, yörede "Cono Aşireti'' olarak bilinen vatandaşların yoğunlukla yaşadığı  Yeşilyurt Mahallesi'ndeki düğüne Ankara'dan getirilen mahalli ses sanatçısı Nurettin Çalışkan'dan, kız tarafından bir davetlinin bir şarkıyı seslendirmesini istedi. Düğün sahibinin istek yapılan şarkının seslendirilmemesi yönünde ısrarı üzerine tartışma çıktı. Alkolün etkisiyle tartışma, kısa sürede silahların kullanıldığı çatışmaya dönüştü.

AA muhabirine konuşan görgü tanığı K.E, kavganın, düğünde Ankara'dan gelen ses sanatçısı Çalışkan'dan erkek ve kız tarafının ayrı ayrı şarkı seslendirmesini istemesi yüzünden başladığını, davetlilerin alkolün etkisiyle tartışmayı kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştürdüğünü söyledi. Bir başka görgü tanığı da kavgaya neden olan ses sanatçısının çatışma başlar başlamaz düğün evinden uzaklaştırılarak Ankara'ya gönderildiğini belirtti.