Dünyayı Ayağa Kaldıran Tecavüz Davası
Geçen yıl Stanford Üniversitesi 'nde 20 yaşındaki Brock Turner, bilinci yerinde olmayan bir genç kıza çöp bidonunun arkasında tecavüz etti. Zengin bir ailenin oğlu ve aynı zamanda olimpik bir yüzücü olan Turner sadece 6 ay ceza alınca ortalık ayağa kalktı.
TECAVÜZ ETMİŞTİ
2015'te ABD'nin California eyaletinde Palo Alto'daki Stanford Üniversitesi'nde iki İsveçli erkek üniversite öğrencisi bir çöp tenekesinin arkasında genç bir erkeğin baygın bir kadına tecavüz ettiğini gördü. Tecavüzcü erkek kaçmaya çalıştı, ancak olaya tanık olan iki erkek öğrenci, polis gelene kadar onu orada tuttu ve Stanford Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Brock Turner tutuklandı.

UYANDIĞINDA HASTANEDEYDİ
Tecavüz ettiği 23 yaşındaki kadın, kendine geldiğinde hastanedeydi ve hiçbir şey hatırlamıyordu. 1 sene süren dava sürecinin ardından Turner, madde etkisi altındaki kişiye tecavüz girişimi, madde etkisi altındaki kişiye yabancı objeyle tecavüzden suçlu bulundu. 6 yıla kadar hapisle yargılanan Turner, 6 ay hapis cezası ve 3 ay denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. (California'daki cezaevlerinin aşırı kalabalık olması nedeniyle, önceden suç işlememiş ve disiplin kaydı temiz suçlular, ceza süresinin yarısını tamamladığından salıveriliyor.)

BABASININ MEKTUBU KIZDIRMIŞTI
Sadece verilen cezanın hafif kalması değil, sanığın babasının hakime yazdığı mektup da ülke genelinde öfkeye neden oldu. Turner hayatı boyunca kamuya açık olan cinsel suçlular listesinde olacak. Brock Turner'ın babası Dan A. Turner da bir mektup yayınladı ve bu mektupta "oğlunun eskiden kaburgayı ve cipsi çok sevdiğini ancak artık çok az yediği" ve "20 dakikalık bir eylemin hayatından 20 sene götürdüğü" gibi ifadeler kullanırken "bu cezanın oğluna uygun olmadığını" söyledi.

ÜZERİNE FOTOĞRAF SERGİSİ HAZIRLANDI
Belarus doğumlu New York'taki Ithaca College'da eğitim alan Yana Mazurkevich ise bu vakadan ilham alarak It Happened isimli bir fotoğraf serisi hazırladı. Cinsel istismar üzerine farkındalık yaratmayı amaçlayan medya platformu Current Solutions gerçekleri böyle yüze vuruyor.
İşte o fotoğraflardan bazıları: