Diyarbakır’da, 5 yaşında olan kız çocuğu, gelişim bozukluğu nedeniyle 1.5 yaşında görünüyor. Minik çocuk akranları ile oyun oynayamazken, aile maddi durumları el vermediği için kızlarını tedavi ettiremiyor.

Bağlar ilçesine bağlı Dörtyol semtinde oturan Yılmaz ailesinin 5 yaşındaki kızları Sevgi Yılmaz, gelişim bozukluğu nedeniyle 1.5 yaşındaki bir çocuğun boyu ile aynı boyda. Doğarken bacaklarında çıkık oluşan ve 6 ay alçıda kalan minik Sevgi’nin 2 bacağı da dışa doğru eğik durumda. Yaşıtları ile oyun oynamadığı için içinde burukluk oluşan minik Sevgi’nin ailesi ise çocuklarını tedavi ettiremediği için büyük üzüntü yaşıyor. Sevgi’nin babası Akif Yılmaz (34), kızının doğduğu zaman ayağının yerinden çıktığını söyledi. Çocuklarını doktora götürdüklerini ve 6 ay bacaklarının alçıda olduğunu dile getiren baba Yılmaz, “Kızım 6-7 aylık bir tedaviden sonra şimdi yürüyebiliyor, yalnız ayağında dışa doğru çıkık oluştu. Bu nedenle bir ortopediste gidip, iyi bir tedavi görmesi lazım. Bir de kızımın gelişme sorunu var. Adana’ya birkaç kez götürdük, ama tedaviden sonuç alabilmemiz için Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne götürmemiz gerektiği söylendi. Ben de diyabet hastasıyım, durumum elverişli değil, maddi durumumuz da yok, ben çalışmıyorum. Yardım olursa Hacettepe’ye götürüp iyi bir kontrolden geçirmek istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

Anne Sümeyye Yılmaz (26), kızının 5 yaşında olmasına rağmen çok küçük göründüğünü, durumun kendisini çok üzdüğünü belirtti. Anne Yılmaz, “Onu haftada 2 kere fizik tedaviye götürüyorum. Kızıma ayakkabı yapılmasını söyledi doktorlar, ancak durumumuz olmadığı için ayakkabı bile yaptıramadık. Kızımın bu durumda olması nedeniyle çok üzülüyorum. Eşimde çalışmıyor, diyabet hastasıdır. Bir kızım daha var o da 10 yaşında. Durumumuz çok kötü yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.