Halk arasında “domuz gribi” olarak bilinen H1N1 virüsü şüphesiyle İstanbul’da Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Remziye T. (46) ile Mustafa C. A. (87) hayatlarını kaybetti. Bu ölümlerle birlikte, İstanbul’da domuz gribi kaynaklı ölümlerin sayısı 3’e yükseldi.
 
YÜKSEK ATEŞ
Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 10 gün önce solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikâyetiyle getirilen 57 yaşındaki Sabri Ö. domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınmış, ancak önceki gün hayatını kaybetmişti. Aynı hastaneye yüksek ateş ve nefes darlığı şikâyetleriyle getirilen 46 yaşındaki Remziye T. ile 87 yaşındaki Mustafa C. A. da domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınmıştı. Durumları ağırlaşan iki hasta, önceki akşam 3 saat arayla hayatlarını kaybetti. Hastanede yine domuz gribi şüphesiyle yatan 44 yaşındaki Volkan B.’nin tedavisi ise sürüyor. Bakırköy’deki Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde de, 3 kişi domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Söz konusu hastaların bulunduğu bölüm karantinaya alınırken, hastalara, hasta yakınlarına ve hastane personeline maske dağıtıldı.
 
KARANTİNA
Domuz gribi şüphesiyle Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran bir erkek hastanın tedavi edildiği kırmızı alan da karantinaya alındı. Anadolu yakasında görev yapan 112 Acil Sağlık görevlileri telsizle uyarılarak hastaneye maskesiz girmemeleri istendi.