İzmir’de evli doktor L.G. ile eşcinsel ilişki yaşadığı iddia edilen ilaç mümessili C.E. (42), ilişkilerinin bitmesinin ardından “tehdit” yüzünden mahkemelik oldu. 2 yıldır devam eden davada, tehdit edildiğini öne süren ve mahkemeden kısa süreli koruma kararı da aldıran ilaç mümessili C.E., “4 yıl boyunca cinsel ve duygusal paylaşım yaşadığım L.G..’nin beni tehdit ettireceği aklıma gelmezdi. Cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
İddiaya göre C.E., 2002’de ilaç mümessilliği yaptığı dönemde tanıştığı doktor L.G. ile eşcinsel ilişki yaşadı. İddiaya göre C.E., 2009’da ilişkiden sıkıldığını söyleyince ayrıldılar. Doktor L.G.’nin, arkadaşı B.Y. aracılığıyla C.E.’yi tehdit ettirdiği öne sürüldü. B.Y., C.E.’nin telefonlarına gönderdiği iddia edilen mesajlarda, “Bir daha o adamı arama. Ben şimdi onu alıyorum, senin yanına geliyorum. Adam ol, adamın kafasını bozma. Bak senin için iyi olmaz” dediği öne sürüldü. B.Y. tarafından atıldığı iddia edilen ilk mesajdan 20 dakika sonra, doktor L.G.’nin, C.E.’ye, “Geliyoruz” şeklinde mesaj attığı kayıtlara yansıdı. Polise giden C.E., can güvenliği olmadığı gerekçesiyle bir süre koruma altına alındı.

TİB’DEN KAYITLAR İSTENDİ

Olayın ardından İzmir Asliye Ceza Mahkemesi’nde, doktor L.G. ve mesajları attığı belirlenen B.Y. hakkında dava açıldı. Davanın henüz sonuçlanmadığı ve önümüzdeki duruşmanın 30 Nisan’da görüleceği öğrenildi. Davada olayın daha net anlaşılması için 15 Nisan 2013 ile 16 Haziran 2013 tarihleri arasında aranma döküm kayıtlarının istenmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na müzekkere yazılmasına karar verildi.