Öğretmen S.K. (43) 8 yaşındaki kızına doğum günü hediyesi olarak  Pomeranian Boo cinsi yavru bir köpek almak isteyince dolandırıldı.
Bir  e-ticaret sitesinde ‘Ücretsiz hayvan sahiplendiriyoruz’ ilanını gördü. Telefonla irtibata geçtiğinde, hayvanın ücretsiz olmadığını söyleyen kişi, köpeğin fotoğraflarını öğretmene e-mail’le gönderdi.

Yarısı köpek gelince

Petshop’larda 3 bin 500 TL’ye satılan  Pomeranian Boo cinsi köpek yavrusuna önce 600 TL fiyat biçen, pazarlık sonrası fiyatı 500 TL’ye düşüren Halil isimli satıcı parayı peşin istedi. Ancak S.K. paranın önce yarısını göndereceğini, kalan yarısını da köpek yavrusunu alınca yatıracağını söyledi.

Telefonu açmadı

Köpek gelmeyince ve satıcı telefonlarına çıkmayınca sabaha kadar uyuyamadığını söyleyen öğretmen S.K. nasıl dolandırıldığını anlattı: “O kişiyle her konuşmamızda yanından yavru köpek sesleri geliyordu. Kızım da ‘Anne alalım’ diye tutturunca ‘Tamam’ dedim. Adam Denizli’de olduğunu söyledi. O akşam İstanbul’a başka köpeklerin de sevkiyatı olacağını benim istediğim köpeği de gönderebileceğini söyledi. Anlaştık. Parayı yatırdığımı söyleyince hazırlık yaptığını, köpeğin yanına mama, aşı karnesi ve battaniye koyduğunu söyledi. Otobüse götürdüğünde teslim alacağım muavinin ismini öğrenip bana söyleyecekti. Ancak bir daha telefonunu hiç açmadı. Önce meşgul verdi. Sonra da kapadı. Şu an bendeki iki numarasına da ulaşılamıyor. Verdiği hesap numarası da Muğla’daki bir şubeye ait.”

Pomeranian Boo cinsi köpeklerin anavatanı Almanya’nın doğusu ile Polonya’nın kuzeyi olarak biliniyor.

Köpek gelmeyince ve satıcı telefonlarına çıkmayınca sabaha kadar uyuyamadığını söyleyen öğretmen S.K. nasıl dolandırıldığını anlattı: “O kişiyle her konuşmamızda yanından yavru köpek sesleri geliyordu. Kızım da ‘Anne alalım’ diye tutturunca ‘Tamam’ dedim. Parayı verdim.”