Hileli gıda ve yanıltıcı reklamlarla ilgili şikâyetlerin  önüne geçmek için yeni bir uygulama hayata geçiyor. Ürünlere belirtilenden farklı katkı maddesi koyan firmalar ile yanıltıcı reklama para cezasının yanında hapis de uygulanacak. 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konunun önümüzdeki ay Meclis’e geleceğini söyledi. Alo 182 hastane randevu hattının ücretsiz olmadığını da belirten Müezzinoğlu “Vatandaşımız aradığında 1 lirayı geçmeyen bir ücret faturalarına tahakkuk edecek.” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edir-ne’de gazetecilerle bir araya geldi. ‘Yüzde 100 et’ ibaresiyle satılan ürünlerde sakatat ve kemik gibi maddeler tespit edildiğinin hatırlatılması üzerine, yanıltıcı reklamlara hapis cezası getirileceğini söyledi.

Vatandaşı aldatan firmaların ‘para cezasını ödedim, yapmaya devam ederim’ şeklinde yaklaşımının doğru olmadığını kaydeden Müezzinoğlu, bu durumun önümüzdeki ay Meclis gündemine geleceğini bildirdi: 

“Cezai müeyyideleri artıran hükümler torba kanun tasarısına konulacak. Cezai müeyyideler artınca ve hapis cezası da devreye girince ciddi bir kontrol sistematiği olmuş olacak.”