Denizden çuval çuval Kuran-ı Kerim çıktı
Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde denize atılmış çok sayıda Kuran-ı Kerim ile dini içerikli kitaplar bulundu. Denizden toplanan kitaplar Çorlu Müftülüğü tarafından alındı.
Çorlu İlçesi'nin Marmara Denizi kıyısında Araç kiralama bulunan Yenice sahilinde yürüyüş yapan vatandaşlar evden eve nakliyat fiyatları torbalar halinde denize atılmış çok sayıda dini içerikli kitapları görünce, durumu Çorlu Müftülüğü'ne bildirdi. Müftülük çalışanları hemen sahile giderek denize atılan kitapları sudan çıkarttı. Kuran-Kerim ile dini içerikli yayınların da olduğu kitaplar günlük araç kiralama toplanarak torbalara konuldu.

Olay yerine gelen Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, "Müftülüğümüze vatandaşlarımız tarafından telefon ihbarı neticesinde geldik. Burada bir kısım dini yayınların denize atılmış olduğunu gördük. Bunların içerisinde Peygamber efendimizin hayatını anlatan Emlak projeleri kitaplar ve çeşitli dini yayınlar mevcuttu. Bu kapsamda kitapları müftülük olarak atılan yerlerden aldık. Bir kısmı ıslanmış, bir kısmını kurutarak kütüphanemizde okuyucularımızla buluşturmayı düşünüyoruz" dedi.

Kitapların denize kimler tarafından atıldığını belirlemek için çalışmalar sürüyor.